Za uspjeh nije dovoljan samo scenski nastup

"Očigledno je da, kada je u pitanju ova manifestacija, postoje neke igre van stejdža i da nije dovoljno samo ono što se vidi na bini. Mi smo, ipak, zadovoljni nastupom Ramba", rekao je Vulić
87 pregleda 40 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Beta
Rambo Amadeus, Foto: Beta
Ažurirano: 24.05.2012. 08:10h

Naš ovogodišnji predstavnik na Eurosongu Rambo Amadeus, u intervjuima pred polazak u Baku isticao je da se ne nada finalu, međutim, nakon prve polufinalne večeri i njegovog neprolaska dalje Svjetski Kilo Car se ipak razočarao, potvrdio je "Vijestima" PR crnogorske delegacije Sabrija Vulić.

"Kada je plasman u pitanju, da budem iskren, svi smo razočarani, ali realno gledajući stanje u okviru Eurosonga, mislim da se nije moglo više očekivati. Ne zbog kvaliteta pjesme, već zbog nekih drugih stvari", bilo je objašnjenje Vulića koji je dodao da za uspjeh nije dovoljan samo scenski nastup.

"Očigledno je da, kada je u pitanju ova manifestacija, postoje neke igre van stejdža i da nije dovoljno samo ono što se vidi na bini. Mi smo, ipak zadovoljni nastupom Ramba, jer je u svim stručnim krugovima, od strane organizatora, šefova raznih delegacija, drugih izvođača i novinara pjesma proglašena za najbolju", kazao je on i naveo kao primjer šefa italijanske delegacije.

"U jednom privatnom razgovoru mi je rekao da bi naša pjesma trebalo da bude himna Evrovizije", govori Vulić i ističe da je čak i nastup nezvanično proglašavan za najljepši.

Nakon prvog polufinala, stanje na kladionicama se nije promijenilo - i dalje najviše šansi za pobjedu ima predstavnica Švedske Loren, a odmah iza nje su ruske Babuške

Na pitanje zašto Svjetski Kilo Car nije kao i tokom proba nastupio sa gitarom, on odgovara:

"Od gitare smo odustali jer je na generalnoj probi došlo do kiksa. Zapetljali su mu kaiš, pa je Draško Đurović, režiser scenskog nastupa, odlučio da Rambo nastupi bez nje, kako ne bismo gubili vrijeme", otkriva Vulić.

On je iskoristio priliku da demantuje glasine po kojima predstavnica Hrvatske Nina Badrić nije pozvala Ramba Amadeusa na svoju žurku, a “Euro neuro” nazvala lošom pjesmom.

"Mi smo bili na žurki kod nje, Rambo je imao tri privatna susreta sa njom. To je dezinformacija, kao i ona da Rambo neće da se druži sa Kaliopi. Međutim, makedonski mediji su objavili njihovu zajedničku fotografiju gdje Kaliopi sjedi Rambu u krilu", ispričao je on dodajući da su sa makedonskom delegacijom u istom hotelu.

Rambo i Kaliopi sarađivali su na njenom posljednjem albumu. Naime, Svjetski Kilo Car poslovno potpisuje tekst za numeru “Svrati”.

Večeras drugo polufinalno veče

Nakon prvog polufinala, stanje na kladionicama se nije promijenilo. I dalje najviše šansi za pobjedu ima predstavnica Švedske Loren, a odmah iza nje su ruske Babuške. Od bivših ex-YU republika na kladionicama se najbolje kotira Željko Joksimović, koji je na četvrtom mjestu.

Večeras će u Bakuu biti održano drugo polufinalno veče u kojem će snage odmjeriti i predstavnici svih ostalih ex-YU republika - Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Oni će se za plasman u finale 57. Eurosonga boriti još sa predstavnicima Bjelorusije, Bugarske, Estonije, Gruzije, Litvanije, Malte, Norveške, Portugala, Slovačke, Švedske, Holandije, Turske i Ukrajine.

Ljubitelji ove manifestacije moći će da prate direktan prenos na RTCG-u od 21 sat.

Bonus video: