Plesni klub "Matrix" se okitio medaljama u Italiji

Crnu Goru su u Riminju predstavljali takmičari iz nekoliko klubova, ali je "Matrix" postigao ubjedljivo najbolje rezultate
560 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2012. 11:47h

Plesni klub "Matrix" okitio se medaljama na festivalu koji je od 17. do 20. maja održan u italijanskom gradu Riminiju, a na kom je učestvovalo 12 država sa 1.412 takmičara.

Crnu Goru su u Riminju predstavljali takmičari iz nekoliko klubova, ali je "Matrix" postigao ubjedljivo najbolje rezultate. Plesači iz tog kluba osvojili su devet zlatnih, četri srebrne i tri bronzane medalje, čime su pokazali da s razlogom već osam godina nose titulu najuspješnijeg plesnog kluba u Crnoj Gori.

Zlato su na festivalu osvojii u Belli danceu kategorija odrasli, grupa "Podzemlje", solo Snežana Milić, par Nina Giljen i Snežana Milić, kod juniora par Azra Šukurica i Jovana Pješčić i u kategoriji djece solo Milanka Kovačević.

U hip hopu kategorija solo juniori Nina Milutinović, u Street danceu kategorija solo djeca Tijana Žižić,u Etno šou kategorija djeca solo Anastasija Bojić i u Break danceu, kategorija solo juniori Andrej Barović.

Najuspješniji takmičar je Snežana Milić sa tri zlatne medalje.

Nikola Rakočević koordinator "Matrixa" i generalni sekretar Saveza modernog plesa Crne Gore kazao je da je osim velikog takmičarskog uspjeha odlazak u Rimini bio i sjajno druženje te da su plesači obišli San Marino i Veneciju. On se zahvalio Opštini Danilovgrad koja im je pomogla da odu na ovaj prestižni festival, ali i na podršci

Pred plesačima ovog kluba sada je seminar iz oblasti hip hopa koji će voditi jedan od najboljih Evropskih igrača Mišo Cvetković, zatim svečana akademija Saveza, pa ržavno prvenstvo, kazao je Rakočević.

Galerija

Bonus video: