Beogradski sindikat na Lake Fest-u

"Sindikalci" su vjerovatno na vrhuncu svog komercijalnog uspjeha koji im je donio aktuelni album "Diskretni heroji"
65 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2012. 11:38h

"Lake fest" se sve više otvara ka hip hop izvođačima, a ovog puta stiže vijest koja će obradovati sve ljubitelje beogradske škole repa - na festivalu na Krupcu nastupiće Beogradski sindikat. To će ujedno biti i prvi nastup u Crnoj Gori jednog od najvećih hip hop kolektiva na Balkanu.

"Sindikalci" su vjerovatno na vrhuncu svog komercijalnog uspjeha koji im je donio aktuelni album "Diskretni heroji" i hitovi kao što je "Balada disidenta", a nedavno su održali svoj najveći koncert u do kraja ispunjenoj beogradskoj Areni.

Beograđani imaju četiri cjelovečernja izdanja i veliki broj uspješnih singlova iza sebe, a aktuelni album moguće je preuzeti besplatno sa zvanične web prezentacije grupe. Sindikat je nastao 1999. spajanjem grupa Red zmaja i TUMZ (Tehnika upravljanja mikrofonom i znanjem).

Koliko je crnogorska publika željna gostovanja beogradske grupe u Crnoj Gori pokazuje i činjenica da je na društvenoj mreži Facebook osnovana grupa “Hoćemo Beogradski sindikat na Lake festu”.

Uz njih nastup na Lake festu nedavno je potvrdio poznati reper Edo Maajka, a od ranije je poznato da će im na Krupcu društvo praviti Marki Ramoun, Block out, Atomsko sklonište, Bjesovi, Lude krave, Damir Urban, Autogeni trening, Psihomodo pop, Električni orgazam, "16x8x23", Zoon politikon, Demodemolls i Zaa.

Ovogodišnji Lake fest održaće se od 20. do 22. jula. Cijena ulaznica još uvijek nije poznata, dok će boravak u kampu biti besplatan. Organizatori su takođe najavili manji stejdž u kampu na kojem će nastupiti neafirmisani sastavi iz Crne Gore i regiona.

Bonus video: