Draško Đukić: Nisam brinuo hoću li se dopasti publici

„Prije četiri mjeseca nisam ni sanjala da mogu doći ovako daleko. Veoma sam zadovoljna i ponosna sobom”, rekla je Dušanka Belada
212 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 11:37h

“Pjevao sam pjesme koje sam inače izvodio, tokom nastupa u kafiću. Nisam pretjerano razmišljao o tome šta će se dopasti publici ili ne, već sam birao one koje mi najbolje leže”, kazao je za “Vijesti” Draško Đukić, nakon pobjede u emisiji “Let ka zvijezdama”, koju su mu donijeli upravo gledaoci SMS glasovima.

Dok su dame i učesnice finalne večeri talent šoua koji se emitovao na Javnom servisu igrale na sigurno i pjevale pjesme koje se mogu uvrstiti u komercijalne, ovaj tridesetogodišnji Novljanin odlučio se, kao i u prethodnom dijelu takmičenja, za bendove koji na našim prostorima imaju malobrojnu publiku. Tako je za finalno veče spremio pjesme EKV-a “Kao da je bilo nekad”, Pink Floyda “Wish you Were Here” i Radioheada “Street Spirit”.

Talentovanom Novljaninu, ali i ostalim finalistima podršku su pored rodbine i prijatelja u publici, pružili i ostali učesnici ove emisije, koji su u bekstejdžu pozirali ispred fotoaparata fanova. Dok je jednom dijelu “prve petorke”, profesorica i članica žirija Vjera Nikolić zagrijavala glasove, drugi dio je provjeravao da li su poznanici u publici na broju.

Predvođeni voditeljem Ivanom Maksimovićem, finalisti su se neposredno prije početka emisije okupili u krug i u pravom sportskom duhu držeći se za ruke poželjeli jedni drugima sreću, a zatim izašli na scenu i otpjevali “We are the Champions”.

Belada: Svi smo pobjednici

Sudeći po riječima drugoplasirane Dušanke Belade, izbor pjesme je bio pravi. Ona je nakon proglašenja pobjednika za “Vijesti” kazala da je zadovoljna drugim mjestom i da su svi takmičari na neki način pobjednici.

Zadovoljna drugim mjestom: Belada

“Prije četiri mjeseca nisam ni sanjala da mogu doći ovako daleko. Veoma sam zadovoljna i ponosna samom sobom. Zahvaljujem svim ljudima koji su mi ovo omogućili. Svi smo pobjednici, jer smo dobili mnogo više nego što vrijedi sama nagrada”, rekla je Belada.

Sličnog mišljenja je i Đukić koji je otkrio da će od novčane nagrade kupiti pijanino i platiti registraciju auta, a kada je u pitanju album, koji je takođe osvojio, predložio je:

“Mislim da bi album trebalo svi zajedno da napravimo, a ne samo ja”.

Draško svima favorit

U razgovoru prije finala skoro svi takmičari su navijali upravo za Đukića, dok se njegov favorit mijenjao.

“Svi oni imaju neki svoj kvalitet. Moj favorit se mijenjao iz emisije u emisiju. U polufinalu sam navijao za Aleksandru, a sada za Dušanku. Mislim da sam ja bio njihov favorit ne samo zato što sam im drag kao drug, već i zbog toga što im se sviđa kako pjevam”, objasnio je pobjednik nakon što je po drugi put otpjevao pjesmu Radioheada. Duže sa njim te noći nije bilo moguće pričati jer već ima svoj klub obožavateljki - nakon završetka direktnog prenosa opkolile su ga tinejdžerke iz publike u želji da se slikaju sa njim.

Već ima klub obožavateljki: Draško Đukić

Takmičenje “Let ka zvijezdama” trajalo je više od četiri mjeseca. Nakon Đukića i Belade najviše uspjeha je imala trećeplasirana Podgoričanka Milica Vujadinović.

#LetKaZvijezdamaUP

Iako crnogorski tviteraši nisu zamišljeni kao ciljna grupa koja će ovu emisiju pratiti od početka pa do spektakularnog finala, na krajnje spontan i neposredan način došlo je i do te, sada već legendarne, kombinacije.

Priča o romansi #ekipa sa Tvitera i muzičkog rijalitija Radio Televizije Crne Gore, “Let ka zvijezdama”, je počela neposredno nakon vanrednog stanja u Crnoj Gori, za vrijeme kojeg je Tviter doživio ekspanziju među ovdašnjom populacijom, a istovremeno nastupio trend komentarisanja televizijskih emisija u realnom vremenu, putem hashtagova.

U utorak se oko 30 tviteraša okupilo u podgoričkom lokalu "Sejdefa", da bi, kao i svakog ponedjeljka uz hashtag #LetKaZvijezdama, ispratili takmičare.

Veselo i u "Sejdefi": #ekipa, foto: Igor Milić

Uz druženje, ali i navijanje, i #ekipa je "zatvorila" ovu sezonu popularnog takmičenja.

Kako je najpoznatiji crnogorski muzičko-astronautski šou dobio hashtag #LetKaZvijezdama i redovan termin na Tviteru, čitajte na digitalizuj.me

Galerija

Bonus video: