Del Arno bend neće doći u Petrovac jedino ako Zemlja stane

Gostovanje Del Arno benda najavljeno je prošle godine u sklopu Garden rock festa, ali do istog nije došlo spletom nevjerovatnih okolnosti
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2012. 10:17h

Nakon dva neuspješna pokušaja prošle godine da prvi put posjete Crnu Goru u svojoj višedecenijskoj karijeri, da li će rodonačelnici regionalnog reggaea i najpoznatiji sastav tog žanrovskog usmjerenja u Srbiji konačno razbiti maler ove godine?

Nastup Delo Arno benda na petrovačkom Montenegro Sun Reggae festu je potvrđen, ali se pjevač Jovan Matić plaši i da pomisli na to nakon svih dosadašnjih odlaganja.

"Ako bog da, nadam se da ćemo ovog puta prevariti tradiciju. Ne vidim razlog da sada ne dođemo, jedino Zemlja da prestane da se vrti", uz osmijeh priča pjevač.

Matić kaže da će, s obzirom da je Crna Gora jedina zemlja iz okruženja koju nikada nisu posjetili, rado prihvatiti svaku mogućnost

Gostovanje Del Arno benda najavljeno je prošle godine u sklopu Garden rock festa, ali do istog nije došlo spletom nevjerovatnih okolnosti: prvo je, s obzirom da je organizovan na otvorenom, festival odložen zbog kiše koje na kraju nije ni bilo, da bi zatim u novom terminu dolazak poznate grupe spriječila povreda bubnjara koji je par dana pred svirku povrijedio desnu ruku.

Festivalski nastup

Beogradski bend, jedan od najvećih po broju članova na prostoru bivše Jugoslavije, i ovog puta čeka festivalski nastup, a ne solo koncert. Matić kaže da će, s obzirom da je Crna Gora jedina zemlja iz okruženja koju nikada nisu posjetili, rado prihvatiti svaku mogućnost.

"Prilično sam zadovoljan, do sada sve odlično zvuči i mislim da ćemo u narednom serijalu koncerata biti spremni da izvodimo nove pjesme"

"Odgovara nam bilo kako da dođemo u Crnu Goru. Koliko sam čuo ambijent, u kojem će biti održan reggae festival, je fantastičan i računam da nam je to nagrada nakon svega što nam se dešavalo do sada kada je u pitanju naš dolazak u vaše krajeve. Ne želim dalje ništa o tome da komentarišem da ne ureknem, nego ću sačekati da budemo na licu mjesta", kazao je pjevač.

Sve ono što je Matić saopštavao povodom njihovih prethodno najavljivanih gostovanja stoji i sada - bend je spreman da odsvira klasičan repertoar, presjek dosadašnje karijere za sve crnogorske ljubitelje reggaea koji nikada nisu imali priliku da ih čuju uživo. Novih pjesama sumnja da će biti na spisku.

"Izvan smo marketinških trikova, radimo na albumu kao na umjetničkom proizvodu"

"Upravo snimamo novi materijal. Radimo bez velike žurbe, između ostalog i stanje u muzičkoj industriji opravdava to. Prilično sam zadovoljan, do sada sve odlično zvuči i mislim da ćemo u narednom serijalu koncerata biti spremni da izvodimo nove pjesme", priča pjevač.

Izvan marketinških trikova

Što se tiče albuma, kaže da bi bilo super ako ga njegov bend završi do kraja godine, mada i ako bude tokom sljedeće nije strašno.

"Izvan smo marketinških trikova, radimo na albumu kao na umjetničkom proizvodu, bez ikakvog pritiska i razmišljanja o tome kako će se servirati to na tržištu. Ne obaziremo se na trendove i taj način rada nam sasvim odgovara", objašnjava Matić.

Uz Del Arno 6. i 7. jula će u Petrovcu će nastupiti i Regeneracija crew, Indios bravos, Irie FM, Sassja & ShowMe Selecta, Killo killo banda i King Calypso Soundsystem, a najavljeno je da će ulaz biti besplatan.

Bonus video: