Let ka zvijezdama: Večeras trka za finale

Polufinalna emisija je večeras na RTCG u 20 sti. Gledaoci će SMS glasovima odlučiti kojih pet takmičara nastupaju u finalu, sjutra u istom terminu
119 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2012. 07:53h

Pored Aleksandre Vujović, Dragane Rakčević i Dušanke Belade, polufinalistkinja “Leta ka zvijezdama” koje su “Vijesti” predstavile u prošlom broju, među šest najtalentovanijih takmičara prve sezone ovog talent šoua ušli su i Draško Đukić, Jelena Daković i Milica Vujadinović.

Let ka zvijezdama: Svi smo zaslužili pobjedu >>>

Draško Đukić je jedini muški polufinalista ove sezone “Leta ka zvijezdama”. Ovaj 30-godišnji Novljanin ka uspjehu ide možda najtežim, manje komercijalnim putem, ali njegov izbor numera svakako ga je doveo do samog kraja takmičenja. Kao svoje najbolje nastupe u ovom talent šouu Draško izdvaja izvođenje obrade pjesama “Glembajevih”, “Massive Attacka” i Darka Rundeka. To što je zadovoljan tim nastupima, to je, kaže, njegova pobjeda.

"Bilo je boljih, ali i loših nastupa. Ali, ovi mi se čine najboljim i oni su moja pobjeda. Zato i nemam neku pretjeranu tremu pred polufinale. Za mene je takmičenje u svakom slučaju bilo uspješno, tako da ne razmišljam pretjerano o pobjedi", kaže za “Vijesti” Đukić i dodaje da se muzikom bavi već dosta dugo, ali da se radi samo o povremenim angažmanima.

Pobjednik “Leta ka zvijezdama” biće nagrađen sa pet hiljada eura, nastupom na festivalu Sunčane skale u okviru večeri novih zvijezda i albumom

Još jedna Novljanka u polufinalu “Leta ka zvijezdama”, Jelena Daković, ima 18 godina i maturant je Srednje muzičke škole. Izdvaja emisije u kojima je pjevala numeru “Ima jedan svijet” grupe “Stijene” i “Mercy” velške pjevačice Dafi.

"Kada sam kasnije gledala svoje nastupe, ova dva su mi se najviše svidjela. Mislim da sam se sa njima najbolje pokazala”, kazala je za “Vijesti” Jelena, buduća studentkinja Muzičke akademije. “Let ka zvijezdama” nije njen prvi susret sa scenom.

"Kao mala učestvovala sam na mnogim festivalima, tako da sam već znala šta me čeka. To iskustvo mi je pomoglo da se bolje snađem na sceni i da imam manju tremu", istakla je Daković.

Milicu Vujadinović mnogi mogu prepoznati sa dječijih festivala na kojima je uglavnom osvajala prve nagrade, kao i one za interpertaciju.

"U duetu sa Draganom Rakčević, koja je takođe u polufinalu “Leta ka zvijezdama”, pjevala sam prvi put i to na festivalu “Naša radost 2004” i osvojile smo tada prvo mjesto. Na istom festivalu i narednih godina sam osvajala nagrade za interpretaciju", prisjeća se Milica koja je učestvovala i na dječijim festivalima u Bosni i Srbiji. Međutim, na festivalima nije osvajala samo nagrade za interpretaciju, već se na istim dokazala i kao kompozitor, jer je kako kaže, komponovala za sebe, ali i za svoju mlađu sestru.

Iako već ima iskustva kada su takmičenja u pitanju, Milica tvrdi da je iz učešća u ovom šouu dosta naučila.

"Ovo je bila velika škola za sve nas, naučili smo mnogo, ne samo kad je interpretacija u pitanju već i scenski nastup", objašnjava ona i dodaje da je zadovoljna postignutim.

"Nadam se da se vidimo i u finalu", poručila je Vujadinović.

Gledaoci RTCG će večeras nakon polufinalne emisije, koja počinje u 20 časova, SMS glasovima odlučiti kojih pet takmičara će imati priliku da se predstave i u finalnoj večeri koja je na programu sjutra veče. Pobjednik “Leta ka zvijezdama” biće nagrađen sa pet hiljada eura, nastupom na festivalu Sunčane skale u okviru večeri novih zvijezda i albumom na kome će, između ostalih, raditi i Sergej Ćetković, Nina Petković, Božo Bulatović, Danijel Alibabić i Vanja Radovanović.

Galerija

Bonus video: