Za Majke šest Porina

Grupa Majke još nije odlučila hoće li svoj prvi koncert u Crnoj Gori održati na nikšićkom Lake festu ili u kotorskom Maximusu
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2012. 16:38h

Kontroverzni Goran Bare i njegov bend Majke, apsolutni su pobjednici Porina, tradicionalnih hrvatskih muzičkih nagrada.

Najvažnija statua koju su odnijeli je ona za hit godine (Teške boje), a osim te osvojili su priznanja za najbolje vokalno izvođenje, rok album, pjesmu godine, spot i aranžman. Rokeri su bili nominovani u 11 kategorija.

"Veoma sam ponosan jer smo album napravili bez sponzora, sopstvenim novcem i trudom", kazao je Bare, prenose hrvatski mediji, dok su njegove kolege iz benda poručile: "Pozdrav našim porodicama. Mi smo i očevi osim što smo Majke”.

Ova grupa još nije odlučila hoće li svoj prvi koncert u Crnoj Gori održati na nikšićkom Lake festu ili u kotorskom Maximusu, jer je njen menadžment greškom zakazao nastupe za 20. jul na obje lokacije.

Massimo Savić je pokazao da je još pretplaćen na priznanje za najbolju mušku vokalnu izvedbu koje je osvojio peti put za- redom. U toj kategoriji je ovoga puta pobijedio Olivera Dragojevića i Žaka Houdeka. “Meni je Oliver ipak najbolji”, kazao je kada je primio nagradu. Osvojio je i Porine za najbolji album pop muzike, najbolju produkciju i najbolji snimak za album "Dodirni me slučajno".

"Stvarno sam sretan kad kolege prepoznaju da smo ozbiljno radili. Odlučio sam da predivni ljudi rade sa mnom i to se pokazalo kao veoma dobro", izjavio je Massimo.

Splitski sastav TBF otišao je kući sa dvije statue, a među njima je i najprestižnija za album godine (Pistaccio metallic). Bend nominovan u deset kategorija je bio gubitnik večeri.

Urbanov poljubac sa "Dječakom"

Damir Urban, popularni hrvatski izvođač koji će ovog ljeta prvi put nastupiti u Crnoj Gori, na Lake festu, osvojio je dva Porina, oba za saradnju. Izdanje koje je objavio sa violončelistom Stjepanom Hauserom proglašeno je za najbolji alternativni album, a pjesma "Tremolo" koju je snimio sa grupom Vatra, za najbolju vokalnu saradnju. Urban je bio jedan od izvođača na dodjeli Porina, a na kraju nastupa poljubio se u usta sa frontmenom “Dječaka”, grupe koja bi mogla biti gost novogodišnjeg festivala Asfaltiranje u Podgorici.

Foto: Porin.info

Među ženama najviše se istakla Tamara Obrovac sa kompozicijom "Titanic/ Tango i ča ča ča" koja je najbolja ženska vokalna izvedba.

Scenografiju, scenske efekte i koncept ovogodišnje dodjele koja je održana u Opatiji, T portal je ocijenio peticom, a jedina zamjerka se odnosila na “neduhovite voditelje”.

Kovač više neće nastupati

Mišo Kovač, grupa Time i kompozitor Stjepan Mihaljinec dobili su Porina za životno djelo. Za razliku od Dada Topića koji je nedavno za Vijesti kazao da je ovu nagradu dobio prerano jer još mnogo ima da ponudi publici, Kovač smatra da je ona mogla doći i ranije.

Foto: Porin.info

"Ja sam rekorder diskografije! Prodao sam 20 miliona snimaka. Ovaj Porin je stigao sad, ali bolje ikad, nego nikad! Sad sam dobio i dijamantnu ploču, što je prva takva u Hrvatskoj”, kazao je Kovač novinarima, a zatim se oprostio od svoje publike:

"Koncerte više neću imati. Sada je vrijeme za nove i mlade muzičare. Neka snimaju i stvaraju svoje fanove”.

Galerija

Bonus video: