Dado Topić radi na novom albumu

"Nijesam od onih koji objavljuju singl po singl, već ću završiti sve pjesme, pa ću ih tek onda ponuditi publici"
308 pregleda 0 komentar(a)
Dado Topić, Anita Popović, Foto: Boris Pejović
Dado Topić, Anita Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2012. 12:31h

Poznati muzičar Dado Topić, osnivač benda “Time”, za dva dana dobiće Porin za životno djelo, na dodjeli ovih hrvatskih diskografskih nagrada. Iako se ovo priznanje dodjeljuje muzičarima koji ne planiraju da se više bave muzikom, Topić će ga dobiti iako želi publici još puno toga da ponudi.

"Nije vrijeme za tu nagradu, jer planiram još da radim i stvaram, ali, naravno, da me je obradovala. Obično se daje onima koji odlaze u penziju ili prestaju da se aktivno bave muzikom, ali sam joj se obradovao jer svako priznanje znači. Ovo je u stvari simboličan gest tog udruženja koje je zaduženo za Porin. Iako je za životno djelo, nagrada će me podstaći da i dalje radim i stvaram", obećao je on.

Ne želi da se odrekne benda

Inače, Topić uveliko radi na novom albumu, iako ne zna kad će on biti objavljen. Kako i sam kaže, kad dođe do toga neće ga objaviti kao solo projekat, jer ne želi da se “odrekne” svog benda “Time after Time”.

"Želio bih da to zvuči kao klasik rok"

"Prosto ne mogu da se oslobodim toga da iza sebe imam bend. Ja sam ih stvorio, tako da ne bih mogao zamisliti taj album bez njih", objašnjava on i dodaje da će se u rad na albumu vjerovatno uključiti i mali simfonijski orkestar.

"Želio bih da to zvuči kao klasik rok", otkriva on, iako ne zna kada će publika čuti, makar dio toga.

"Nijesam od onih koji objavljuju singl po singl, već ću završiti sve pjesme, pa ću ih tek onda ponuditi publici. Međutim, i sami vidite da je kad je izdavaštvo u pitanju, loše vrijeme, više nema dobrih i loših termina za objavljivanje, tako da nemam nikakve termine kad nešto moram da uradim.

Čak ću najvjerovatnije album objaviti na Internetu, jer je to sad najjači medij, a izaći će kada procijenim da je svaki detalj savršen", obećava Topić.

Dobar promoter

On ima pune ruke posla i oko organizacije “One” Bona Voksa, pjevača grupe “U2”.

"Za sada komuniciram sa Bonom preko mejla i dogovaramo se oko daljih projekata"

"Jedan sam od rijetkih na Balkanu koji je u toj organizaciji. Ona trenutno okuplja stotinjak umjetnika iz cijelog svijeta, a cilj je da pomažemo jedni drugima. Mene su izabrali jer smatraju da sam sa ovih prostora dobar promoter. Cilj je da funkcionišemo kao cijeli svijet za jednoga, jedan za cijeli svijet.

Za sada komuniciram sa Bonom preko mejla i dogovaramo se oko daljih projekata. Nije on jedini sa kojim komuniciram preko mejla. Tu su i Džordž Kluni, Eni Lenoks i Kolin Farel", priča Topić. Na pitanje da li je Bono imao priliku da čuje i njegovu muziku odgovara:

"Ne vjerujem da se to desilo, iako bi se po mejlovima reklo da smo veoma bliski jer mi se obraća sa “Dragi Dado”. Danas nam Internet omogućava da se družimo, sarađujemo, tako da volim da komuniciram preko Interneta", zaključuje on.

Bonus video: