I Električni orgazam na Lake festu

"Čuli smo da je na Lake festu organizacija na visokom nivou, tako da očekujem da budu zadovoljni i bendovi i publika"
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 23:28h

Legendarni beogradski rokeri Električni orgazam i ove godine posjetiće Crnu Goru, ovog puta u sklopu Lake festa, a društvo će im praviti pank sastav iz Stare Pazove 16x8x23 i podgorički bend Demodemolls.

Srđan Gojković Gile, jedan od osnivača Električnog orgazma, kazao je da se raduje koncertu u Nikšiću, gdje njegov bend odavno nije gostovao.

"Pogotovo su ti ljetnji festivali dobra stvar, a pritom smo čuli da je na Lake festu organizacija na visokom nivou, tako da očekujem da budu zadovoljni i bendovi i publika", objasnio je on.

Prema njegovim riječima, publika na repertoaru Električnog orgazma može očekivati presjek dosadašnje karijere, ali uz dosta pjesama sa aktuelnog albuma "To što vidiš to i jeste" koji do sada nisu promovisali u Nikšiću.

"Nadamo se na jesen i klupskim svirkama u Podgorici i Nikšiću, ali o tom potom. Lake fest nam je prioritet", izjavio je famozni Gile.

Beograđani su prošle godine imali dva koncerta u Crnoj Gori, u Podgorici i Herceg Novom, a Gile kaže da su veoma zadovoljni kako ih je publika ispratila. Bend je inače na Jelen top 10 turneji, a uskoro će i snimiti novi spot za pjesmu "Sedam dana je nekad dovoljno" pod producentskom palicom Tomislava Povića.

Gile kaže da je veoma zadovoljan reakcijama na aktuelni album - u pitanju je, prema njegovim riječima, najprodavanije izdanje Električnog orgazma do sada, a mnogi kritičari ga smatraju i jednim od najboljih albuma kultnog benda.

"Čast nam je da učestvujemo na najboljem rok festivalu u Crnoj Gori. Radosni smo, jer će to biti naš prvi nastup ne samo u Crnoj Gori nego uopšte van Srbije. Imamo tamo dosta prijatelja i fanova koji nas prate još odavno. Devedesetih, dok je postojala ona prošla inkarnacija benda, nam nisu dozvoljavali uslovi da realizujemo kod vas svirke", kazao je Vuk Popadić, frontmen sastava 16x8x23.

On se nada da će do nastupa na Lake festu njegov bend objaviti i novi album, koji će uz stare hitove predstaviti crnogorskoj publici. Prema njegovim riječima, sljedeće nedjelje će snimiti posljednju pjesmu za predstojeći album, zatim materijal ide na miks, a objavljivanje se može očekivati krajem maja.

Njegov bend se okupio nakon višegodišnje pauze, a na pitanje kakav je danas prijem publike, odgovara da je veoma zadovoljan.

“Nekada smo odrastali zajedno s publikom, s obzirom na to da smo imali po 17 godina kada smo počeli. Danas smo gotovo duplo stariji od onih ispred bine što je za nas potpuno nova situacija, ali nas publika prihvata i bolje nego što smo očekivali”, kazao je on.

Učešće na Lake festu, koji će se održati od 20. do 22. jula, na jezeru Krupac, do sada su potvrdili Damir Urban, Block Out, Atomsko sklonište, Bjesovi, Lude krave, ZAA, Zoon politikon, a očekuje se dolazak i benda Majke. Cijena ulaznica još nije poznata.

Galerija

Bonus video: