Gula: Efekte svjetske ekonomske krize osjeća i rokenrol u CG

Fanovima benda Gula je omogućio da osjete makar djelić atmosfere sa furioznog koncerta održanog 27. aprila prošle godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2012. 09:40h

Efekte svjetske ekonomske krize osjeća na svojoj koži i crnogorski rokenrol, kaže u malo u šali, a malo više u zbilji Goran Pejović Gula, frontmen barskog Katapulta. Fanovi najdugovječnijeg domaćeg rok sastava ostaće još izvjesno vrijeme željni dugonajavljivanog koncertnog albuma Katapulta, protiv čijeg se izdavanja urotila opšta besparica.

"Šta da vam kažem, u vremenu kada samo za jednu pjesmu u studiju treba dati 1.500 eura, mi za miksovanje cijelog abuma ne možemo da sakupimo toliko novca, a samo nam je toliko potrebno da završimo album. Kažu mi prijatelji - to nije mnogo i ja se slažem sa njima, ali, zaista nemamo tih 1.500 eura", vajka se Gula.

Ipak, fanovima benda Gula je omogućio da osjete makar djelić atmosfere sa furioznog koncerta održanog 27. aprila prošle godine u podgoričkom KIC-u “Budo Tomović”. Na sajtu domaci.de postavljeni su miksovani koncertni zapisi dva stara rok broja - „Moju ulicu zaobilaze svi“ i “Ona je“ koji se mogu besplatno daunlodovati.

"Dakle, što se nas tiče, situacija je maksimalno jasna, ove dvije smo kompletirali, „još samo“ preostalih 12 pjesama da izmiksujemo. Te večeri smo inače svirali ukupno 24 pjesme, za album smo izabrali ne one koje bend najviše voli, već one koje su najbolje otpjevane i odsvirane", veli Gula.

Snimatelj koncerta u KIC-u bio je Miha Radonjić, a miks i produkciju potpisuje Novak-Noco Brajović uz koproducenta Božidara Gagovića. Još se dakle ne zna kada će ovaj album izaći na svjetlo dana, no, Gula poručuje navijačima da se čekanje isplati:

"Pitali su me već ranije ko će biti izdavač albuma. Pa, mi ćemo album kompletan objaviti na Internetu i omogućiti njegovo besplatno skidanje. To je naš poklon svima koji su ovoliko godina bili uz nas, neka uživaju", zaključio je Pejović.

Bonus video: