novo ruho

Crvena jabuka obradila Božovu "Maru"

Iako se pjesma već neko vrijeme sluša u Hrvatskoj, na račun autorskih prava Božo nije dobio novac
142 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2012. 20:14h

Pjesma “Mare” sa kojom je svojevremeno grupa Rolly 2001. godine učestvovala na festivalu u Kotoru, dobila je četvrtu verziju.

Nakon što je autor numere Božo Bulatović za potrebe albuma “Adresa ljubavi” preradio ovaj hit, treću veziju je za svoj CD snimila “Crvena jabuka”.

Poznati sarajevski bend sada planira da nastupi na CMC festivalu, a za ovu manifestaciju pjesma “Mare” je dobila novo ruho. Pored klape, Draženu Žeriću Žeri i ostalim članovima “Jabuke” na sceni će se pridružiti i glumac Zlatan Zuhrić Zuhra.

"Ne postoji poseban razlog zašto smo baš odabrali “Mare” da se s njom predstavimo na CMC festivalu koji je revijalnog karaktera. Međutim, kako je pjesma u našem izvođenju stara dvije godine, odlučili smo da je izmijenimo, tako da smo joj dodali malo humora za koji je zadužen Zuhra", objasnio je za “Vijesti” Žera.

Žera je nekoliko godina unazad na Hrvatskom radijskom festivalu nastupio sa Enisom Bešlagićem izvodeći numeru “Jazz ba”, kada su osvojili nagradu dnevnika 24.sata.

Žeri koji se posljednjih mjeseci preselio sa porodicom na ostrvo Pelješac i, kako kaže, “počeo “da živi mirnije” “apsolutno ne nedostaju buka, automobili, pa čak ni mobilni telefon”. On će sa svojim bendom nastupiti krajem mjeseca u diskoteci “Maximus”. Međutim, prisutni će u Kotoru pored ostalih njihovih hitova, kako starih, tako i novih čuti ipak prethodnu verziju numere “Mare”.

Božo: Zuhrine upadice su sjajne

Najnovija verzija rađena za CMC festival svidjela se i njenom autoru. Na pitanje, koja mu je od četiri verzije numere “Mare” najmilija, Bulatović je ogovorio:

"Ona prva od “Jabuke”, mislim da je najsjajnija. Međutim, nova verzija dala je pjesmi posebnu priču. Zuhrine upadice su sjajne, prosto nijesam mogao ni da pretpostavim da pjesma može dobiti takav oblik, i moram priznati da zvuči veoma simpatično", ističe Bulatović.

Iako se pjesma već neko vrijeme sluša u Hrvatskoj, na račun autorskih prava Božo nije dobio novac

Iako se pjesma već neko vrijeme sluša u Hrvatskoj, na račun autorskih prava Božo nije dobio novac.

"Očekujem ga od septembra. Njihov ZAMP važi za jedno od najozbiljnijih udruženja za zaštitu autorskih prava na ovim prostorima, ali vidjećemo koliko. Po informacijama koje dobijam i ta numera i ona koju sam radio za Zlatka Pejakovića se puštaju, međutim, do sada nijesam imao koristi od toga. Ne mislim da će moj honorar biti veliki, već simboličan, ali svakako računam da će uskoro leći na moj račun", poručio je Bulatović.