Pop-džez pjevačica Lady Jelena: Proslavio me hit "Nikola"

Na pitanje kako je nastala pjesma “Nikola”, kratko odgovara da su glavni krivci ljeto, more, drugarice i smijeh
1100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2012. 00:28h

Jelena Petošević, preko noći je postala poznata zahvaljujući pjesmi “Nikola” koja je za kratko vrijeme prošle godine postala pravi hit na Youtubeu. Lady Jelena, kako glasi njeno umjetničko ime ispričala je za “Vijesti” zašto je odabrala taj pseudonim, kako su nastale njene pjesme, ali i spotovi, kao i šta se promijenilo u njenom životu.

"Lady Jelena je slučajno ispalo moje umjetničko ime. Ne mogu da kažem da sam oduševljena tom titulom, jer za sebe ne smatram da sam lejdi, ali kažu da mi stoji, pa neka ostane tako za sada", kaže Petošević.

Za njenu muziku je veoma teško odrediti žanr, što i sama priznaje:

"Ne znam kako to da nazovem, a i ne volim ograničenja. Ako baš moram moje pjesme da smjestim u neki okvir, onda je to možda pop-džez",priča ona.

Na pitanje kako je nastala pjesma “Nikola”, kratko odgovara da su glavni krivci ljeto, more, drugarice i smijeh.

Na pitanje kako je nastala pjesma “Nikola”, kratko odgovara da su glavni krivci ljeto, more, drugarice i smijeh

"Kada je riječ o tekstovima mogu da pišem samo o onome što trenutno osjećam, što me ponese u momentu. A inspirišu me ljudi, uvijek",otkriva Lady Jelena koja je završila Fakultet za animaciju. Osim stvaranja pjesama ona voli da crta, ali ističe da za to treba puno strpljenja.

"Posljednju godinu sam svu pažnju posvetila muzici, tako da se bavim animacijom samo kada se ukaže dobra prilika. Odavno sam odustala od reklama i sličnih komercijalnih poslova. Moj trenutni plan je da spojim muziku i animaciju i napravim jedan audio-vizuelni performans",ispričala je Jelena Petošević koja dobija poslovne ponude, ali više voli da radi sa prijateljima.

"Ima raznih ponuda i svi naravno znaju najbolje šta bih ja trebalo da radim i kako, pa zbog toga radim samo sa prijateljima. Jednu od poslovnih ponuda sam dobila za Grupovinu i tako je nastala “Čarobna bašta” koja je zapravo reklama. To je posao kao i svaki drugi, ali se razlikuje po tome što smo je radili sa dušom pa zbog toga i djeluje kao spot. Što su tražili, to su i dobili", Objasnila je ona.

Lady Jelena-Nikola

Na kraju razgovora, priznala je da postoje ambicije za osvajanje regiona, a postoji mogućnost da naredna pjesma bude na nekom drugom jeziku.

"Baš sam se potrudila da napišem ove pjesme na srpskom i pored toga što mi je to maternji jezik. Ujedno sam odrasla na engleskom i francuskom jeziku i oduvijek sam voljela da pišem, tako da sam u stvari počela sa engleskim pjesmama. Vidjećemo kako ću se nositi sa svim očekivanjima, da li mogu da pronađem sebe u svemu i koliko mogu da hendlujem popularnost na nekom većem nivou. Ali album će se vjerovatno desiti vrlo brzo", zaključila je ona.

Nije sve za svakoga

Još jedan projekat na kojem je angažovala svoje prijatelje je spot za pjesmu “Slatka mala” koji izaziva različite komentare, dakle nije prošao nezapaženo.

"Tu pjesmu sam htjela da snimim čisto radi fore, vožnje bicikla i sviranja ukulelea. Svi koji su radili na spotu i muzičkoj produkciji su prijatelji sa kojima volim da radim. Nama je bilo zabavno i oslobađajuće. Imali smo priliku da se zezamo i to smo uradili", kaže ona i dodaje da spot nema posebnu poruku.

"Poenta je da svako shvati drugačije, ali naravno najčešći komentari su 'vidi k***c na biciklu!'. Ima ih raznih, a ja više i ne čitam”, priča Lady Jelena i ističe da “nije sve za svakoga”.

Galerija

Bonus video: