"Grateful Dead" ponovno na turneji - u video igrici

Svim obožavateljima predstoji iznenađenje: izdavanje video igrice "Greatful Dead Game: The Epic Tour" koja će u 'online' izdanju biti pokrenuta 20. aprila
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 17:26h

Američki kultni rok sastav "Grateful Dead", po svom jedinstvenom muzičkom stilu (mješavini roka, folka, blugrasa, bluza, regea, kantrija, džeza, psihodeličnog i spejs roka) trideset godina je snimao muziku i održavao koncerte širom svijeta, a sad će se pojaviti i u video igrici.

Tokom tri decenije postojanja bend je stekao kultni status i okupio čitavu vojsku sljedbenika poznatih kao 'dedhedsi'.

Svjetska turneja "Greatful Deada" trajala je gotovo bez pauze sve do 1995. godine, kad je Džeri Garsija, gitarista benda i kompozitor hitova kao što su "Truckin" i "Casey Jones", umro od srčanog udara.

Članovi benda su ostali aktivni, ali je Garsijina smrt značila kraj tog benda za većinu 'dedhedsa'.

Nova igrica nastavak je napora izdavačke kuće "Rhino Records", koja pokušava da oživi zanimanje za "Greatful Dead" i među mlađom publikom, budući da su svi 'dedhedsi' već u poodakloj životnoj dobi

Međutim, svim nekadašnjim obožavateljima predstoji iznenađenje: izdavanje video igrice "Greatful Dead Game: The Epic Tour" koja će na internetu (u 'online' izdanju) biti pokrenuta 20. aprila.

Nova igrica nastavak je napora izdavačke kuće "Rhino Records", koja pokušava da oživi zanimanje za "Greatful Dead" i među mlađom publikom, budući da su svi 'dedhedsi' već u poodmakloj životnoj dobi.

Džeri Garsija, Bob Vir, Ron 'Pigpen' Mekernan, Fil Leš i Bil Krojcman su različitim individualnim muzičkim preferencama stvorili magiju koja je premostila žanrove, a svoje psihodelično putovanje nesebično su dijelili s 'dedhedsima' kroz 30 godina djelovanja.

Tako su svojim fanatičnim i vjernim obožavateljima dopustili da snimaju njihove koncerte, a od njih 2.350 održanih, snimljeno je čak 2.200.

Galerija

Bonus video: