Bajaga zabrinut za čovječanstvo

Na albumu koji izlazi u maju biće lirskih, ali i rok pjesama sa socijalnim temama, najavljuje muzičar dodajući da će publika imati šta da čuje
0 komentar(a)
Bajaga, Foto: Story.rs
Bajaga, Foto: Story.rs
Ažurirano: 18.04.2012. 07:38h

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori u srijedu će objaviti novi singl "Vreme" kojim najavljuju novi studijski album.

"Vreme" autorski potpisuje Bajaga, a u pitanju je čvrsta rok pjesma, sa snažnim bubnjevima i gitarskim rifovima, a stihovi oslikavaju sve neizvjesniju ekološku i ekonomsku sadašnjost i budućnost čovječanstva.

Na pitanje da li Bajaga zaista tako vidi budućnost, odgovara:

"Ne mislim da se ništa neće promijeniti nabolje, ali trenutno stanje ne obećava. Zato te stihove upravo prati tvrđi zvuk. Danas će biti premijera pjesme i spota na MTV-u i radio stanicama i ujedno njome ćemo najaviti naš novi album koji bi na tržištu trebalo da se pojavi u maju", ističe za Vijesti Bajagić.

Spot je snimio hrvatski režiser Žare Batinović, a prikazuje članove beogradskog benda u zapuštenim zgradama i propalim proizvodnim pogonima, u okruženju prašnjavih i odbačenih predmeta, čime vjerno odslikava atmosferu Bajaginih stihova.

"Žare ima specifičan način rada i lako smo radili sa njim. Pogodio je atmosferu i potpuno “ušao” u pjesmu. Mi smo naš dio snimili u studiju, zatim je on išao upravo po tim fabrikama koje već odavno ne rade i snimao enterijere koji su odlično ispali", otkriva Momčilo.

Sve su pjesme različite

Numera "Vreme" je drugi najavni singl, a prvi koji su pustili bila je balada "Ako treba da je kraj" koja na kanalu YouTube ima preko 400.000 pregleda.

"Zbog uspjeha prethodne numere, bilo nam je veoma teško da odaberemo sljedeći najavni singl. Pjesma "Ako treba da je kraj" među prvima je nastala za predstojeći album, a sada nam je bilo bitno da promovišemo i neku od bržih pjesama, zato smo i odabrali numeru "Vreme"", objašnjava on. A o tome da li će na albumu biti još pjesama sa socijalnim temama, Bajaga kaže:

"Sve su različite. Na albumu će biti i lirskih, ali i rok pjesama sa socijalnim temama, mada više u prenesenom smislu. Uvijek mi je teško da pričam o svojim pjesmama, ali zaista će publika imati šta da čuje", zaključuje Bajagić.

Bonus video: