CITY GROOVE

Freedom večeras u Bokeškoj ulici: Rokanje iz srca na domaćem terenu

“Po promišljenosti repertoara, po bogatstvu izbora muzike, po novim komadima koje još nijesmo prezentovali, po specijalnom gostu iliti gostu specijalcu i po pripremi za let krilima bomba ozvučenja”
0 komentar(a)
freeedom, Foto: Kjell Ove Storvik
freeedom, Foto: Kjell Ove Storvik
Ažurirano: 30.01.2019. 21:16h

Podgorčki alternativni bend Freedom nastupiće u ponedjeljak 21. maja u kako kažu “najjasnijoj, najboljoj i najbogatijoj verziji do sad” i to na promotivnom koncertu povodom City Groove festivala koja će se od 22 sata održati u Bokeškoj ulici. Pored Freedoma nastupaju i i crnogorski DJ evi i producenti Vill&Vash.

Bend čine bubnjar Ivan Mandić, basista Boris Đurđić, kao i vokal i gitarista Rade Vukčević, a do sada su objavili jedan EP sa četiri autorske pjesme.

Momci iz benda Freedom obećavaju da će se svirka razlikovati od svih do sad, a po čemu, Vukčević odgovara:

“Po promišljenosti repertoara, po bogatstvu izbora muzike, po novim komadima koje još nijesmo prezentovali, po specijalnom gostu iliti gostu specijalcu i po pripremi za let krilima bomba ozvučenja”.

Te večeri, pored svojih pjesama sviraće i obrade, koje, tvrdi frontmen uvijek imaju pečat benda Freedom.

“Pečat uvijek, original je i nemoguće, jer mnogo toga što skidamo je zamišljeno za potpuno druge žanrove ili sastave, tako da je potrebna velika doza prilagođavanja da se svi ti sintisajzeri, trube, glasovi, perkusije i ideje sabiju na samo tri instrumenta, a da imaju smisla i probude onaj ‘tooo’ osjećaj u publici kad ih čuju”, ističe Vukčević.

On je ponosan na to što publika fantatično reaguje i na autorske kompozicije.

“Ima možda samo jedna ili dvije po nastupu koje “odmore” ako se trenutno ne uklapaju u zamisao večeri, ali generalno sviramo čitav originalni repertoar, a on se vremenom poprilično povećao, pa to vise nije samo EP kao nekad, nego jedno desetak pjesama minimum”, kaže Vukčević.

Već su nastupali pred podgoričkom publikom, pa im ova svirka neće teško pasti, a na pitanje da li je tačno to da je najteže nastupati pred sugrađanima, priznaju:

“Uvijek, jer se u toj našoj publici koja je generalno otvorila uvo na naš zvuk vremenom uvijek nađe i neko od onih na koje su čak i zmajevi slabi, i zadovoljiti njih, pokrenuti njih, tu šaku lojalnih ekstremista koji su baza svakog našeg nastupa otkad postojimo, vjerujte mi, teško je, ali i najljepše kad se to uspije. U stvari nema riječi za to kad se ta ekipica pokrene, ali zbog tog se osjećaja roka iz srca kad god smo na našem terenu”, priznaje Vukčević.

To što sviraju na promo partyju City Groove festivala im imponuje, a o tome kako im se sviđa line up festivala kaže:

“Pratićemo pratićemo, ali fale tu malo Rammstein, Down i Slipknot za jedno heavy veče! Šala na stranu, zadnjih godina je bio sjajan svaki provod na njemu, od ludovanja na Kolektivu i Brejkersima pa do Morcheebinog gaženja prošle sezone, tako da se ove godine radujemo nadogradnji” poručuje Vukčević.