Bend Off Duty oduvao prašinu sa gitara

Specijalni gosti na svirci bili su Marko Vukajlović (Gomila nesklada) i Goran Bojičić, sada već bivši vokalista Off Dutya
0 komentar(a)
Off Duty, Foto: Luka Zeković
Off Duty, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.04.2012. 15:35h

Sastav Off Duty, mlađi izdanak nikšićke pank škole, nastupio je nakon duže pauze, predstavio novu postavu i ujedno najavio album prvijenac.

Četvorici muzičara nije bilo teško da, nakon što su oduvali prašinu sa gitara i bubnjeva, na pravi način lansiraju sat i po svog bučnog materijala do pola ispunjenom prostoru ispred bine u podgoričkom Montenegro pabu.

Nikšićani su odsvirali deset autorskih numera, u kojima se pop pank prožima kao osnovna forma, kao i određeni broj obrada bendova za koje se da pretpostaviti da su njihovi uzori, a među kojima su DST, Sixpack, ČBS, Bad Religion.

Najbolje reakcije u publici stvorile su odavno poznate "Ambicija" i "Ovdje ima lopova" kojima su se prije više od tri godine predstavili široj javnosti kroz serijal "Borba bendova", a toku sviranja posljednje pomenute dio publike je čak pohrlio na binu i zapjevao u glas sa svojim ljubimcima.

Specijalni gosti na svirci bili su Marko Vukajlović (Gomila nesklada) i Goran Bojičić, sada već bivši vokalista Off Dutya.

"S obzirom da je bio ovaj vjerski praznik i da veliki broj naših drugara iz Nikšića nije došao, veoma smo zadovoljni kako je protekla svirka. Bila je sjajna atmosfera", saopštio je po završetku svirke frontmen nikšićkog sastava Bojan Kandić.

Off Duty je posljednji put nastupao pred publikom na Lake festu, a posljednju samostalnu svirku imali su u januaru prošle godine. Kandić kaže da je duga pauza uslijedila zbog "dosta kadrovskih promjena" u bendu, koji sada uz njega čine Vasilije Savović (bubnjevi), Vuko Jovanović (gitara) i Milan Gezović (bas).

Pjevač i gitarista Off Dutya u toku svirke je najavio debitantski album, za koji kaže da će biti završen do kraja godine.

"Album ne zavisi ni od čega više nego od našeg slobodnog vremena, s obzirom da smo zaposleni, pa moramo naći neki kompromis da nam se poklope odmori. Pjesme su spremne, pare ćemo nekako skupiti, pa da ćemo krasti", kroz osmjeh kaže Kandić.

Prema njegovim riječima, bend je planirao, kao i većina drugih crnogorskih rok sastava koji su objavljivali svoj materijal u posljednje vrijeme, da album snimi van Crne Gore.

"Međutim, noćas je stigla do mene informacija o novom studiju u Nikšiću koji će otvoriti poznati ljudi, ali ne želim da otkrivam ko, prije nego što oni sami otkriju. Tako da ćemo ipak najvjerovatnije snimati na domaćem terenu", objasnio je Kandić.

On je saopštio da će se na njihovom debiju naći deset ili jedanaest pjesama, a album za sada nema ime.

Bonus video: