OD 20. DO 22. JULA

Na Lake festu Damir Urban i Autogeni trening

Urban je bio među najavljenim izvođačima za prošlogodišnji festival, ali je nastup otkazan zbog bolesti članova benda
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2019. 08:48h

Popularni hrvatski muzičar Damir Urban prošle godine je u intervjuu za "Vijesti" obećao da će ovog ljeta prvi put gostovati u Crnoj Gori, pa evo prilike da obećanje i ispuni, jer su organizatori Lake festa potvrdili njegovo, kao i učešće jednog od najpoznatijih crnogorskih rock bendova Autogeni trening na manifestaciji koja će se održati od 20. do 22. jula.

Urban je sa svojim bendom 4 bio među najavljenim izvođačima za prošlogodišnje, debitantsko izdanje festivala, ali je nastup otkazan zbog bolesti članova benda.

On u izolaciji radi na novom studijskom izdanju, a da li će se pjesme sa predstojećeg albuma moći čuti na Krupcu nismo bili u prilici da saznamo, jer je popularni muzičar bio nedostupan.

Bivši član legendarnog Laufera objavio je pet albuma od kad se upustio u solo vode, a da je popularan i u ovim krajevima pokazale su reakcije publike na koncertima Gibonnija u Podgorici i Budvi gdje je Urban nastupao kao gost.

"Vijesti" donose dobre vijesti

Frontmen Autogenog treninga Dino Kapetanović bio je prijatno iznenađen pozivom novinara "Vijesti", jer još nije bio obaviješten da je nastup njegove grupe na Lake festu potvrđen.

"Pa vi ste puni iznenađenja. Kao prvo, iznenađuje me koliko vas kriminalci napadaju. A što se mene lično tiče, često saznajete informacije o Treningu prije mene", uz osmijeh je kazao Kapetanović, aludirajući na situaciju iz 2009. kada je igrom slučaja tek od ekipe "Vijesti" dobio informaciju da je njegov bend nominovan za muzičku nagradu Indexi, koju je kasnije i osvojio.

Pa vi ste puni iznenađenja. Kao prvo, iznenađuje me koliko vas kriminalci napadaju.

Kazao je da se njegovom bendu rijetko dešavalo da svira dva puta na istom festivalu, ali da razumije logiku organizatora da ako je prvi put bilo dobro, sljedeći put mora biti još bolje.

"Dosta ljudi mi je još početkom ove godine govorilo - čekamo vas na Lake festu. Izgleda da su i oni očekivali da se taj nastup ponovi. Osjećam samo radost povodom te informacije i nadam se da će biti još bolje nego prošle godine. U stvari, neka bude kao prošle godine, jer je bilo fantastično", otkrio je frontmen Treninga.

Biće novih pjesama

Zagrijavanje za nastup podgoričko-nikšićke trojke na Lake festu tek predstoji: Autogeni trening imaće solo koncert 23. aprila u podgoričkom Montenegro pabu, a zatim će nastupiti i na festivalu AVI (festival Alternativnog vizuelnog izraza) koji će se u maju održati u KIC-u "Budo Tomović" (uz Trening, potvrđeno je učešće bendova Demodemolls i Zoon politikon).

Na nekom od predstojećih nastupa publika će imati priliku da čuje i nove, do sada neobjavljene pjesme.

"S obzirom na to da smo naš standardni repertoar toliko uvježbali da nemamo kud više, počeli smo da vježbamo neke nove pjesme, pa se nadam da ćemo biti spremni da makar jednu od njih odsviramo na predstojećem koncertu u Podgorici. Na Lake festu će ih sigurno biti", saopštio je Kapetanović.

Galerija