Album grupe "Queen" najprodavaniji u Britaniji

Najprodaaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji je kompilacija hitova benda Queen
94 pregleda 0 komentar(a)
Fredi Merkjuri, Foto: Christiansurfers.co.za
Fredi Merkjuri, Foto: Christiansurfers.co.za
Ažurirano: 11.04.2012. 12:43h

Zvanična kompanija koja sastavlja top liste (Official Charts Company) napravila je za BBC listu od 40 najprodavanijih albuma u Engleskoj, na kojoj se kompilacija najvećih hitova grupe "Queen" iz 1981. godine nalazi na prvom mjestu, sa ukupno 5.8 miliona prodatih kopija, piše B92.

Kompletna lista najprodavanijih biće saopštena u nedjelju 15. aprila na radiju BBC, ali se već zna da se na drugom mjestu te liste nalaze "The Beatles" sa albumom "Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band" (5 miliona prodatih primeraka), a na trećem kompilacija švedske grupe Abba "Gold" (4.9 miliona).

Lista takođe pokazuje da se među 40 najprodavanijih svih vremena nalazi čak 14 naslova iz 21. vijeka, pa se tako album "21" pjevačice Adel nalazi na šestom, a debitantski album Lione Luis "Spirit" iz 2007. godine na dvadesetom mestu.

Na listi se nalaze i grupe Keane, Coldplay, Travis i Kings Of Leon, kao i Madona, Flieetwood Mac.

Queen, Bitlsi, Majkl Džekson, Coldplay su jedini izvođači koji se na listi nalaze sa po dva različita albuma, a posebno interesantno je da je na listi svega devet izvođača iz Amerike.

Komentarišući rezultate istraživanja DJ Toni Blekburn u čijoj će emisiji biti emitovana lista, rekao je:

"Ovdje se zaista može naći svašta, mislim da će slušaoci biti prilično iznenađeni poretkom i nekim izvođačima za koje sigurno nijesu ni sanjali da će se naći na listi".

Bonus video: