pjesma i kroz slike

Rundek se vratio iz Indije i objavio animirani spot

„Plavi avion nema lokalni zvuk. Nema čak zvuk nijednog zemaljskog kraja”, kaže Rundek
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2019. 11:04h

Poznati hrvatski muzičar Darko Rundek nedavno se vratio iz Indije i sa svojim Cargo triom snimio spot za numeru “Sanjala si da si sretna” koja se našla na njihovom posljednjem albumu “Plavi avion”. Riječ je o animiranom spotu, a radili su ga Zoran Mudronja i slikarka Ana Kolega.

"Ana Kolega, priznata umjetnica, radila je slike za omot našeg albuma. Ona je tom prilikom naslikala čitav opus slika koje je uradila u raznim tehnikama. Neke od njih smo iskoristili za omot, a neke za izložbu koja je pratila objavljivanje albuma. Samim tim stvorio se vizuelni svijet i potpuno su se slike uklopile u priču pjesme “Sanjala si da si sretna”", priča za "Vijesti" Rundek.

Kritičar Aleksandar Dragaš za album “Plavi avion” rekao je da “nosi tihu sjetu sjećanja na kraj iz kojeg je Rundek potekao”.

"Ne znam na šta je on tačno mislio, na koji kraj, jer album 'Plavi avion' nema lokalni zvuk. Nema čak zvuk nijednog zemaljskog kraja. 'Plavi avion' nosi zvuk melanholije, ali nije on jedini zastupljen na albumu. Ima tu još zvukova" objasnio je Rundek.

On je nedavno boravio u Indiji gdje je proučavao tamošnju muziku i upijao duhovne uticaje budizma i hinduizma. Na pitanje, koliko će njegovo putovanje uticati na dalje stvaralaštvo, dogovorio je:

“Vjerovatno. Sve što čovjek proživi i doživi čuje se u njegovim djelima. Tako ću vjerovatno ono što sam doživio boraveći u Indiji prikazati kroz svoja djela - odgovorio je Rundek.

Prije godinu dana, “Rundek Cargo trio” nastupio je u Podgorici, a nekadašnji pjevač Haustora smatra da publika u glavnom gradu Crne Gore još na pravi način nije doživjela “Plavi avion”.

"Voljeli bismo da album ponovo predstavimo podgoričkoj publici. Mislim da ga nijesu još dobro čuli jer smo koncert imali odmah nakon objavljivanja 'Plavog aviona'. Sad bi već to bila druga priča. Eto, prošlog ljeta smo nastupili u Herceg Novom i napravili odličan koncert, tako da se nadam da ćemo, ukoliko bude prilike, isto uskoro ponoviti i u Podgorici",  zaključio je Rundek.

Galerija