Crnogorski pjevači nominovani za Balkanske muzičke nagrade

Na listi su Nenad Ćeranić, Sergej Ćetković Aleksandra Bučevac, Dado Polumenta i MC Yankoo DJ Mlađa
103 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 19:37h

Balkanske muzičke nagrade u organizaciji bugarske televizije Balkanika biće održane i ove godine. Naime, u toku je glasanje za najbolju pjesmu iz Crne Gore, a nominovano je pet izvođača. Najbolji od njih ulazi finale u kojem će se takmičiti sa predstavnicima ostalih balkanskih zemalja.

Po drugi put na ovoj listi našao se Nenad Ćeranić, koji je i bio crnogorski predstavnik u finalu Balkan Music Awardsa koji je održan 2010. Ovoga puta, na listi je Nenadova pjesma “Nek pričaju ljudi” koja je i zvanična himna izbora za Mis.

"Nosim pozitivne utiske s prvog takmičenja, jer sam 2010. godine bio predstavnik Crne Gore na Balkan Music Awardsu.I tada su se pitali zašto sam ja predstavljao Crnu Goru, a meni je drago zbog toga jer su upravo moji korijeni odatle. Tako sam i ove godine nominovan kao izvođač iz Crne Gore, a možda i najviše zbog izdavačke kuće “Goraton” čiji sam ekskluzivac", objašnjava Ćeranić.

Crnogorski kantautor i humanista Sergej Ćetković takođe je nominovan, i to sa numerom “Ljuska oraha”.

"Svaka nagrada i nominacija znači. Ovo je tek prvi krug, vidjećemo šta će biti dalje", kratko je prokomentarisao Ćetković.

Na listi se našla i jedna dama. U pitanju je Aleksandra Bučevac i njen duet “Kad nestane svijeta” sa reperom Cvijom.

"Velika je čast biti nominovan za najbolju pjesmu iz Crne Gore i ujedno biti dio ovog takmičenja jer je to jedna od najboljih muzičkih manifestacija. Finale je u junu, bila predstavnica Crne Gore ili ne, nije mi toliko bitno, jer je veliki uspjeh i naći se među pet najboljih", istakla je Aleksandra Bučevac.

Pored njih, ove godine za najbolju pjesmu iz Crne Gore nominovani su i Dado Polumenta i MC Yankoo & DJ Mlađa.

Zainteresovani mogu glasati na sajtu balkanmusicawards.com.

Bonus video: