Gradonačelnik Rijeke u spotu grupe Let 3

I pored toga što su u nekoliko navrata izrazili želju da gostuju u Crnoj Gori, gdje nikada u svojoj karijeri nisu svirali, Prlja kaže da do sada ponuda nije bilo
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 20:04h

Kultni riječki sastav Let 3 još jednom je pomjerio granice, a ovog puta napravio je nešto što je teško zamislivo, bar na prostorima bivše Jugoslavije - kontroverzni pankeri snimili su spot za numeru "Bumbara" sa gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

Video je sniman za HTV-ovu emisiju posvećenoj rok kulturi "Ružiona", a premijeru će doživjeti večeras na tom TV kanalu.

Gradonačelnik hrvatskog grada panka ustupio je svoje prostorije za potrebe snimanja spota, a odvažio se i da zapjeva sa popularnim sugrađanima.

"Koncept emisije je takav da centralni gost nađe nekoga koga bi intervjuisao. Mi smo kontaktirali gradonačelnika i odlučili da napravimo pjesmu sa njim. U pitanju je jedna šaljiva, vesela kompozicija. On se odmah složio i dozvolio nam da snimimo to u njegovoj kancelariji. Još jednom se pokazao kao političar koji se ne ustručava od takvih poteza", priča za "Vijesti" Zoran Prlja Prodanović.

Inače je poznato da lokalne vlasti u Rijeci imaju dobru saradnju sa domaćom rok scenom, i da su uvidjele da su bendovi kao što su Let 3 značajni za promociju njihovog grada. Obersnel nerijetko posjećuje koncerte lokalnih bendova.

"Prvenstveno on (gradonačelnik) je prepoznao to kao brend, kao simbol riječkog identiteta. I uvijek je spreman da pomogne, u granicama svojih mogućnosti, naravno", objašnjava Prlja.

Što se tiče Leta 3, prema riječima frontmena, grupi predstoji niz koncerata po Hrvatskoj.

I pored toga što su u nekoliko navrata izrazili želju da gostuju u Crnoj Gori, gdje nikada u svojoj karijeri nisu svirali, Prlja kaže da do sada ponuda nije bilo.

Galerija

Bonus video: