Vitni Hjuston sve što je imala ostavila kćerki

Bobi Kristina, koja trenutno ima 19 godina, naslijediće sve što je pokojna pjevačica stekla - novac, namještaj, odjeću, nakit i kola, navodi se dalje u testamentu
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 10:48h

Preminula pjevačica Vitni Hjuston sve što je stekla ostavila je svojoj 19-godišnjoj kćerki Bobi Kristini, koju je dobila dok je bila u braku sa pjevačem Bobijem Braunom, navodi se u pjevačicinom testamentu.

Bobi Kristina, koja trenutno ima 19 godina, naslijediće sve što je pokojna pjevačica stekla - novac, namještaj, odjeću, nakit i kola, navodi se dalje u testamentu koji je objavljen na sajtu ''Insajd edišn''.

Nasljedstvo će biti stavljeno u fond dok kćerka Hjustonove ne napuni 21 godinu. Ona će dobiti više novca kada napuni 25, a ostatak kada bude imala 30. Majka preminule pjevačice, Kisi Hjuston biće izvršilac testamenta sa njenim bratom Majkolom i snajom Donom koji su povjerenici, prenosi AFP.

Hjustonova je prvi nacrt testamenta napravila 1993, a dopunila ga je 2000. godine dok je još bila u braku sa Braunom.

U posljednjem dijelu testamenta stoji da ako kćerka umre prije Hjustonove njeno nasljedstvo će biti podijeljeno između njenog bivšeg muža, majke i drugih rođaka.

Hjustonova je pronađena mrtva 11. februara u Los Anđelesu u svojoj hotelskoj sobi. Ona je sahranjena na groblju Fervju pored njenog oca Rasela Hjustona. Imala je 48 godina.

Pjevačica, koja je najpoznatija po svom hitu ''I Will Always Love You'' prodala je preko 170 miliona albuma i singlova širom svijeta, osvojila je dvije Emi nagrade, kao i šest Gremija.

Bonus video: