Leontina nastupa u Podgorici i Budvi

Ako osjetim potrebu nakon saradnje s Ivanom, možda i uradim neku pjesmu. Nije lako u današnje vrijeme biti svestrana žena
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 19:48h

Srpska kantautorka Leontina Vukomanović nastupiće u petak veče nakon deset godina u glavnom gradu Crne Gore, i to u podgoričkom lokalu Gossip.

Pjevačica poznata po hitovima “Crno, pa se ne vidi”, “Jedna od 100”, “Daleko”, ali i onima koje su otpjevali Toše Proeski, Željko Joksimoć, Tanja Banjanin, Zdravko Čolić, Bojan Marović već godinama ne nastupa po lokalima jer smatra da je malo atraktivnih mjesta.

"Još 2001. smanjila sam izvođačke aktivnosti. Mnogo mi je interesantnije bilo da radim za druge izvođače i maksimalno sam se posvetila autorskom radu. Prosto, moja i privatna i poslovna interesovanja su se promijenila. Počela sam da radim sa djecom, osnovala hor, pokrenula dječiji festival, a onda sam postala majka, tako da su me što poslovne, što privatne obaveze odvukle od karijere izvođača", priča za “Vijesti” Leontina.

U Budvi sa Ivanom iz "Negativa"

Nen nastup u Podgorici, kako kaže, uvod je u interesantnu priču koja će se desiti sljedećeg četvrtka u budvanskom Maestralu kada će binu dijeliti sa Ivanom Peters, pjevačicom grupe “Negativ”.

Ovo nije prvi projekat na kojem njih dvije sarađuju. Naime, prije nekoliko godina zajedničkim snagama snimile su album za djecu.

"To je bio album sa baladama i uspavankama. Ivana je tada kao mlada mama dobila potpuno novu emociju i iskomponovala čak pet pjesama za djecu, a ja sam već, sa svojim horom “Čarolija”, bila posvećena radu sa mališanima. Već kod tog projekta pokazalo se da Ivana i ja imamo sličnu energiju i interesovanja, i od tada je ona stalni kompozitor na festivalu Čarolija", priča Leontina.

Povratak na estradu

Pjevačica koja godinama nije nastupala tvrdi da će ova dva događaja biti njen povratak na estradu.

"Ne spadam u one izvođače koji se na scenu vraćaju novim albumom, koncertima. Već mnogo godina sam u muzici i ovo što sada radim sa Ivanom mi je veoma interesantno", kaže ona.

Na pitanje, hoćemo li u skorije vrijeme čuti neku njenu novu pjesmu,odgovara:

"Ako osjetim potrebu nakon saradnje s Ivanom, možda i uradim neku pjesmu. Nije lako u današnje vrijeme biti svestrana žena, lakše mi je mnogo kad radim za druge, jer se više radujem kad neko napravi uspjeh sa numerom koju ja postpisujem, nego ako uspijem sama. Prosto, kad ste i kompozitor i izvođač onda je opterećenje mnogo veće", zaključuje Leontina.

Početak njenog nastupa sjutra veče u Gossipu zakazan je za 22 sata, a ulaz je slobodan.

Izlet sa Sejdefom

Sljedećeg četvrtka Leontina i Ivana će nastupiti sa podgoričkim bendom.

Sljedećeg četvrtka će Leontina i Ivana pjevati autorske numere, ali i neke koje su im drage

"Našla sam izazov u interesantnom muzičkom eksperimentu koji planiram da radim sa muzičarima iz Crne Gore. Naime, ovo je uvod u tu priču, a već sljedećeg četvrtka crnogorski kvartet “Sejdefa” koji predvodi Vladimir Maraš pratiće Ivanu i mene. To je u stvari muzički izlet jer ćemo zvučati potpuno drugačije, a ujedno ću imati priliku da se zahvaljujući tim nastupima u Crnoj Gori družim sa prijateljima i vidim drage ljude", objašnjava Leontina.

Dodaje da će sljedećeg četvrtka, ona i Ivana pjevati autorske numere, ali i neke koje su im drage.

Bonus video: