Rolling Stones: Knjiga fotografija povodom 50- og rođendana

Monografija "The Rolling Stones: 50" pojaviće se u knjižarama 12. jula, na dan kada je bend održao svoj prvi koncert u poznatom londonskom klubu Marquee
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 10:08h

The Rolling Stones će svoju 50. godišnjicu obilježiti (između ostalog) i izdavanjem monografije sa preko 700 fotografija, koje dokumentuju razvoj legendarnog benda od njihovog prvog nastupa pa sve do današnjih dana.

Mnoge od njih biće preuzete iz arhiva lista Daily Mirror. Knjigu jednostavno nazvanu "The Rolling Stones: 50" objaviće izdavačka kuća Thames & Hudson.

U izjavi na zvaničnom sajtu Rollingstones.com ističe se: "Ovo je naša priča o 50 fantastičnih godina. Počeli smo kao blues bend koji je nastupao po klubovima, a kasnije smo punili najveće svjetske stadione nastupima koje u početku niko od nas nije mogao ni da zamisli. Ovo izdanje smo sami uređivali, a ono sadrži najbolje od najboljih fotografija i raznih pratećih materijala iz naših ličnih arhiva i drugih izvora”.

Monografija "The Rolling Stones: 50" pojaviće se u knjižarama 12. jula, na dan kada je bend održao svoj prvi koncert u poznatom londonskom klubu Marquee.

Bonus video: