Prvih 30 godina sa Partibrejkersima

Beogradski rok-bend Partibrejkersi obilježio je 30 godina postojanja koncertom u punoj Hali sportova na Novom Beogradu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 15:10h

Oko 5.000 obožavalaca došlo je sinoć na jubilarni koncert grupe koja je velikom energijom, buntovništvom i pjesmama koje slave slobodu i ljubav obilježila rokenrol scenu Srbije i bivše Jugoslavije u protekle tri decenije.

"Neki od vas nisu su se ni rodili kada smo počeli. Pozdravite svoje roditelje i budite bolji od njih. Mada nisu ni oni loši", poručio je obožavaocima vođa Partibrejkersa Zoran Kostić-Cane na početku koncerta.

Bend je svirao pesme iz svih faza, uključujući i "Hiljadu godina" sa prvog singla iz 1984. godine, kao i "Prsten" koji dugo nisu izvodili na koncertima, a atmosfera je dostigla vrhunac uz hitove sa kraja 80-tih godina "Kreni prema meni", "Ono što pokušavam sad" i "Hipnotisana gomila".

Velika vrućina u zadimljenoj Hali sportova, pa ni jedna upaljena navijačka baklja na sredini koncerta, nisu smetali ni bendu ni publici koja je popunila parter, tribine i sve prolaze da nešto duže od dva sata zajedno pevaju hitove Partibrejkersa iz protekle tri decenije.

Partibrejkersi su osnovani 1982. godine, a od tadašnje postave, uz vođu benda Zorana Kostića-Caneta ostao je gitarista Nebojša Antonijević-Anton, što je u protekle tri decenije bio i autorski tandem.

Kao predgrupa Partibrejkersima nastupio je alternativni beogradski dvojac (bas i bubnjevi) "Multietnička atrakcija".

Bonus video: