"Odloženi" Dan zaljubljenih napunio KIC

Za početak prisutne, koji su salu ispunili do posljednjeg mjesta Perperovci su pozdravili baladom "Bedem strasti"
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 07:58h

Kako se na njihov koncert povodom Dana zaljubljenih zbog vanrednog stanja čekalo deset dana, članovi crnogorske grupe "Perper" nijesu, kako to obično biva na sličnim muzičkim događajima kasnili, već su svoj nastup počeli tačno po planu.

Za početak prisutne, koji su salu ispunili do posljednjeg mjesta pozdravili su baladom "Bedem strasti" sa posljednjeg albuma "Tragovi", a onda se publici obratio Nikola Radunović:

"Radujemo se što smo sa vama. Bilo je predviđeno da se desi ranije, ali nikad nije kasno”, istakao je on uz obećanje da neće previše pričati, a onda su se začuli uvodni taktovi njihovog hita s prvog albuma “Sa gomile velikih oblaka”.

U prvom bloku mogle su se čuti, između ostalih i numere “Dobrovoljac”, “Rođeni u tunelu”, “Udahni svijet”, “Ljubav”, a onda su Perperovci, kao što su i obećali, prisutnima priredili poseban užitak.

Dok se ostatak benda povukao sa scene, Nikola je uzeo gitaru i najprije otpjevao naslovnu numeru posljednjeg studijskog izdanja "Tragovi".

Onda je publika imala priliku da čuje i kako samo uz gitaru zvuči "Dodir svile", a onda je na red došla i pjesma "Neđelja" sa kojom su nastupili 2000. godine na Sunčanim skalama, a do sada je na koncertima nijesu svirali.

Nakon što je sa prisutnima podijelio priču da su zbog naziva pomenute numere imali problem sa organizatorima, ali da od njenog imena nijesu odustali, došla je na red još jedna pjesma koju su svirali samo jednom- na koncertu u CNP-u 2000.

I dok je tada Nikolu na klaviru pratila Vida Cvijetić, ovoga puta je sam uz gitaru pjevao "Samo tebe sam volio" za koju je on radio muziku i tekst.

Akustični blok završen je "Ružom bez trna", a povratkom na senu ostalih članova došlo je do usijanja atmosfere jer je uslijedio hit "Na Svetoga Nikolu".

Publika je u jedan glas pjevala i "Tatu", "Sanjaj me", "Sex", "Sebičnu pjesmu", "Cetinjske kiše", "Montenegro jazz", "Perperi i zlato", "Zastave", a kao što to obično biva i ovaj koncert završili su svojim najvećim hitom "Goro moja".

Aplauz je brzo bratio Perperovce na bis koji je donio još dva hita- "Čuvat te" i "Golub za 086". Međutim ni više od dva sata svirke fanovima nije bilo dovoljno, pa su ih na scenu vratili još jednom kako bi čuli "Četiri ljeta, četiri zime".

Koncert Perpera završen je pola sata prije ponoći, a među njihovim fanovima su se mogli vidjeti i ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, ministar finansija Milorad Katnić, kao i glumci Kristina Stevović, Mišo Obradović i Danilo Čelebić.

Galerija

Bonus video: