OSTALO IH PET

Shin-ei tražio da svira prije Treninga, a onda odustali od koncerta

Organizator smatra da su koncert pokušali da iskoriste za sopstvenu promociju
0 komentar(a)
Shin Ei, Foto: Facebook
Shin Ei, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.02.2012. 09:50h

Uprkos tome što je najavio nastup na koncertu organizovanom u okviru akcije za prikupljanje novca za prevoz građana na naredne proteste u Podgorici, alternativni sastav Shin–ei se neće pojaviti na sceni Montenegro paba u nedjelju veče.

“Kada smo napravili raspored nastupa, bubnjarka benda je zvala organizatore i rekla da je njihov uslov da nastupe pretposljednji, odnosno prije Autogenog treninga. Po našem redosljedu, trebalo je da sviraju drugi, što njima nije odgovaralo, pa su rekli da neće da sviraju”, kazao je za “Vijesti” Jovan Gajević, jedan od studenata koji organizuju koncert, i dodao da je Shin-ei jedini od bendova učesnika pitao za vrijeme i trajanje nastupa.

“Bilo nam je smiješno da neko, pogotovo kada je svirka ovakvog karaktera, pravi takve uslove i koristi situaciju da se promoviše ili da svoj bend dovodi iznad ostalih bendova. Nećemo dozvoliti da se to dešava tokom ove svirke, nastupaće bendovi koji stvarno podržavaju cijelu priču i iskreno sviraju, a ne radi svoje promocije”, ispričao je on.

Puno privatnih obaveza

Aleksandra Prelević, bubnjarka sastava Shin-ei, ispričala je za “Vijesti” kako su ih obaveze spriječile da nastupe u terminu koji su im odredili organizatori:

“Radi se o tome da članovi benda imaju puno privatnih obaveza. Veoma brzo nam je promocija albuma, pa smo u nedostatku vremena. Bili smo slobodni kasno uveče i nismo mogli da nastupamo kada su organizatori planirali, jer ne možemo fizički stići”, objasnila je Prelević. Ona je istakla da nije postojala mogućnost kompromisa, jer su u nedjelju veče slobodni samo u terminu pretposljednjeg nastupa.

Veoma brzo nam je promocija albuma, pa smo u nedostatku vremena, kazala je bubnjarka benda

“Nema veze, biće drugih prilika za svirke. Promocija će biti održana za nekih mjesec dana, jer čekamo ljepše vrijeme kako bismo svirali na otvorenom, odnosno u baštama lokala, tako da će publika imati još prilika da nas čuje”, objasnila je bubnjarka ovog benda i dodala da će vjerovatno navratiti na koncert kada završe sa privatnim obavezama i ako ne nastupaju, jer žele da podrže proteste.

Bendovi koji će 26. februara svojom muzikom i prodajom ulaznica finansirati dolazak građana na proteste koje organizuju MANS, Studentska unija i Unije slobodnih sindikata su Manitou, Zoon politikon, Demodemolls, Gomila nesklada i Autogeni trening.

Preporučujemo za Vas