Franz Ferdinand u Zagrebu, Buzzcock i The Cult u Beogradu

Ljubitelje heavy metala sigurno će zanimati i nova imena Metalfesta Croatia 2012, a u pitanju su slovenski thrash metalci Keller i mađarski Insane
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 21:00h

Ovih dana sa svih strana pristižu vijesti o novim izvođačima koji će nastupiti na regionalnim festivalima.

Poput Exita na kojem će ponovo gostovati the Gossip, na zagrebačkom Inmusicu reprizu svog nastupa imaće škotski Franz Ferdinand koji je nedavno izdao dva EP-a sa remiksima pjesama sa "Covers" albuma.

Uz njih, na festivalu koji će se održati kraj jezera Jarun 29. i 39. juna, za sada je sigurno da će se publici predstaviti the Cranberries, Gogol Bordello i Mando Diao.

Legendarni britanski pank sastav Buzzcocks, poznat po klasicima "Ever Fallen In Love", "Promises" i "What I Do Get?", nastupiće kao jedan od hedlajnera drugog Long Night festivala, koji će se održati 24. marta u Domu omladine Beograda. Ranije je svoje učešće na ovom festivalu potvrdio Damir Urban sa svojim bendom “4”.

S obzirom na to da je koncert Black Sabbatha odložen, jer je odložena i cijela turneja ove grupe zbog bolesti gitariste Tonija Ajomija, organizatori iz produkcije "Avalon" pokušaće kao zamjenu da publici ponude mini festival na kojem će učestvovati Ozi Ozborn, The Cult i Paradise Lost. Oni će nastupiti na Ušću 28. juna.

Ljubitelje heavy metala sigurno će zanimati i nova imena Metalfesta Croatia 2012, a u pitanju su slovenski thrash metalci Keller i mađarski Insane. Na impresivnom spisku izvođača Metalfesta svakako prednjače veličine kao što su Megadeth, Fear Factory, Blind Guardian, Kreator, Behemoth i mnogi drugi.

Galerija

Bonus video: