Ekskluzivno: Nekoliko stihova nove pjesme Ramba Amadeusa

"Don't be sceptic, hermetic, pathetic That's all cosmetic You need new poetic Estetic eclectic dialectic"
167 pregleda 0 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Facebook
Rambo Amadeus, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.02.2012. 01:58h

"Euro neuro/ karaoke poker joker/ monetary breakdance/ Euro neuro/ broker poker joker/ gimme change...", stihovi su iz pjesme kojom će se Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus predstaviti na predstojećem Eurosongu, otkrio je direktor RTCG Rade Vojvodić.

On je dodao da Vijestima otkrio samo mali dio pjesme u kojoj, između ostalog, Svjetski Kilo Car poručuje da ne učestvuje na Eurosongu da bi bio prvi.

Prema njegovim riječima, u emisiji "Nedjeljno popodne" na kanalu državne televizije najvjerovatnije će se emitovati 30 sekundi audio-snimka potencijalnog budućeg evropskog hita "Euro neuro".

"Moramo sad da krenemo u akciju oko spota, jer nam vremenske neprilike zadaju puno glavobolje"

"Još nije mastering završen, ali to je to, nema više ispravki. Rambo je stalno popravljao i mislim da je to i usavršio. Razumijem da mu je stalo do toga da svaki detalj bude na nivou, a najbitnije je da nije odstupio od sebi svojstvenog stila", kaže Vojvodić.

On je otkrio i da je crnogorski predstavnik na Eurosongu odustao od večerašnjeg nastupa na hrvatskoj Dori, na kojoj će Nina Badrić predstaviti svoju evrovizijsku pjesmu.

"Jednostavno nema vremena. Moramo sad da krenemo u akciju oko spota, jer nam vremenske neprilike zadaju puno glavobolje, a video mora biti gotov do 15. marta. U svakom slučaju, on ne bi izvodio 'Euro neuro' na Dori, jer ne nastupa na plejbek, tako mislim i da nema smisla da ide tamo", objasnio je direktor Javnog servisa.

Rambo svirao gusle

Zbog vremenskih neprilika jasno je da je ovih dana bilo nemoguće snimati spot u bilo kojem kutku Crne Gore, a Vojvodić se nada da će se do sljedeće nedjelje steći svi uslovi kako bi ekipa zadužena za video prezentaciju pjesme mogla da stigne na vrijeme da završi svoj posao.

Svjetski Kilo Car obratiće se publici u Bakuu na engleskom, kao što je odranije poznato, ali i na njemačkom

"On mi je čak prije neki dan poslao poruku da me pita mogu li nam pomjeriti rok za video do aprila zbog vanredne situacije", kroz osmijeh je kazao sagovornik "Vijesti".

Makar je pjesma gotova, a Vojvodić je i dalje ubijeđen da je u pitanju budući evropski hit. Svjetski Kilo Car obratiće se publici u Bakuu na engleskom, kao što je odranije poznato, ali i na njemačkom. Popularni muzičar nije zaobišao ni crnogorski nacionalni instrument - gusle, koje je sam odsvirao za potrebe pjesme.

Dio teksta pjesme Euro neuro

Evo dijela teksta koji je Vojvodić izrecitovao u razgovoru za "Vijesti":

"Don't be sceptic, hermetic, pathetic That's all cosmetic You need new poetic Estetic eclectic dialectic Euro neuro, don't be dogmatic, bureaucratic You need to be counter-pragmatic To stop the change climatic automatic You need contribution from the institution To change solution for the pollution"

Bonus video: