Vitni Hjuston se ugušila u kadi?

Hjustonova, koja se godinama borila sa drogom, proglašena je mrtvom u 15.55 po lokalnom vremenu
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2012. 13:03h

Slavna američka pop pjevačica Vitni Hjuston iznenada je preminula u 48. godini života.

Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pjevačica se najvjerovatnije udavila u kadi hotelske sobe, gdje ju je i pronašao jedan od njenih tjelohranitelja. U sobi hotela "Hilton" na Beverli Hilsu, gdje je pjevačica odsjela pronađene su bočice tableta, koje su joj izdate na recept od strane njenog ljekara, pa američki mediji spekulišu da se Hjustonova možda slučajno predozirala i zatim udavila u kadi, gdje ju je telohranitelj i pronašao.Član njene pratnje prijavio je da se pjevačica ne odaziva na pozive i pozvao obezbjeđenje. Ljekari hitne pomoći pokušali su sa reanimacijom, ali bez rezultata.

Hjustonova, koja se godinama borila sa drogom, proglašena je mrtvom u 15.55 po lokalnom vremenu.Whitney je uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda kao najnagrađeniji ženski izvođač svih vremena.Tokom svoje karijere, koja je počela kada je imala 11 godina, dobila je šest nagrada Gremi, 15 muzičkih nagrada Bikllbord, 21 američku muzičku nagradu, dva Emija" i mnoga druga priznanja.Vitni je izdala sedam studijskih albuma, prodala oko 170 miliona CD-ova, singlova i video snimaka.

Ona je poznata i kao glumica, posebno po ulozi u hit filmu "Tjelohranitelj" iz 1992. godine gdje joj je partner bio Kevin Kostner.Umrla je uoči dodjele nagrade Gremi, u istom hotelu gdje je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi.Njen bivši suprug pjevač Bobi Braun, koji se povezuje sa njenim prvim problemima sa drogom, zaplakao je kad je čuo šta se desilo sa Vitni, rekavši da je došao do najtežeg trenutka u svom životu.Pjevačica je ranije javno saopštila da je intenzivno konzumirala kokain, marihuanu i ekstazi. Osamdesetih i devedesetih godina držala prva mjesta na muzičkim top listama, do udaje za repera Brauna, nakon čega su počeli njeni problemi sa narkoticima.

Bonus video: