Džoni Štulić: Neka prestanu da me eksploatišu

“Neka odmah promijene ime, jer ću ih, naprosto, ganjati. Ja ne živim ni na čiji račun, a pogotovo ne živim na njihovim bankovnim računima"
63 pregleda 0 komentar(a)
Džoni Štulić, Foto: Web
Džoni Štulić, Foto: Web
Ažurirano: 06.02.2012. 18:56h

Džoni Štulić, frontmen legendarne Azre i jedan od rijetkih koji se, uprkos brojnim pozivima, (još) nije pridružio aktuelnom trendu “povrataka na scenu”, digao je glas protiv otvaranja rok kluba po njegovim imenom u Sarajevu.

“Neka odmah promijene ime, jer ću ih, naprosto, ganjati. Ja ne živim ni na čiji račun, a pogotovo ne živim na njihovim bankovnim računima. Neka se skinu sa moga. Protiv sam da me eksploatišu”, kazao je za Dnevni avaz Štulić, koji je za postojanje “Pro ROCK cluba Johnny” saznao na Internetu.

“To nema veze sa mnom. Ja sam, načelno, uvijek bio protiv toga. Mrzim idole, nikada nisam bio idol, nikome ne mogu da zabranim da mu budem idol, ali sigurno neću dozvoliti da to od mene rade. Ja sam protiv toga. To je prevara”, dodao je kultni muzičar.

Nemam veze ni sa čim poslije rata

Štulić je komentarisao i brojne albume Azre koji su izašli u proteklih dvadesetak godina, otkako živi u holandskom Utrehtu u potpunoj ilegali.

“Sve je objavljeno bez mog znanja. Od rata nikome nisam dao dozvolu da objavi moj CD. Do rata je to nekako išlo, jer je bilo zajedništvo, ali moji ugovori su trajali samo šest mjeseci. Doslovce i bukvalno, ništa više preko toga. A ovo poslije rata, to nema veze sa mnom”, kazao je on.

Na pitanje zašto ne tuži izdavače raznoraznih kompilacija, Štulić je odgovorio: “Radi se na tome”.

Na pitanje zašto ne tuži izdavače raznoraznih kompilacija, Štulić je odgovorio: “Radi se na tome”

Muzičar je otkrio da njegov kanal na sajtu YouTube nije zapravo njegov, ali da snimci koji su nedavno objavljeni, jesu i da su objavljeni na njegov zahtjev. Kaže da trenutno izvodi narodne pjesme jer može da ih pjeva.

”Ne mogu da pjevam svoje kad su napravljene na ritmu, na sasvim drugom principu, na riječima koje ja mrzim. Narodne su sačuvane zato što su imale ariju, melodiju. Volim da pjevam i konačno sam propjevao.

Ne idu bijele čarape sa crnim pantalonama. Naprosto, dobro pjevanje nije išlo sa onim šta sam ja predstavljao. Ali, kad te ljudi upamte po prvoj roli, oni te cijelog života po tom gledaju. A kako sam ja svirao s bendom, ispao sam kreten i nakon 30 godina, tek sam se sada malo oporavio, pod stare dane, što se muzike tiče”, objasnio je.

Bonus video: