Zoon politikon objavljuje prvijenac na portalu Mulj

Bend ima u planu promociju ovog izdanja na svirkama u Podgorici i Nikšić
108 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2012. 12:36h

Mladi podgorički rock sastav “Zoon politikon” objaviće u utorak na portalu Mulj svoje debitantsko izdanje, EP pod nazivom "Čovjek pas", koje će biti besplatno za preuzimanje.

Kako je u razgovoru za "Vijesti" saopštio Jovan Gajević, basista ovog sastava, na mini albumu naći će se pet pjesama: "Panama", "Moja majka", "Mačak" i "Žele zeka" koje su nedavno snimljene u studiju “Metasound”, pod producentskom palicom Nemanje Bečanovića, kao i ranije objavljeni singl "Brate moj".

"Snimili smo pjesme koje su najenergičnije i na koje publika najbolje reaguje na svirkama- objasnio je Gajević na koji način je bend selektovao pjesme koje će se naći na izdanju, s obzirom da “Zoon politikon”, iako jedan od najmlađih sastava na sceni, već ima zavidnu količinu autorskog materijala.

Na mini albumu će se naći pet pjesama

Poput svojih kolega, “Autogenog treninga” i “Gomile nesklada” koji su prošle godine objavili albume na Internetu, i podgorička četvorka se odlučila za elektronsko izdanje.

"Razmišljamo realno, ni mnogo bolji i stariji bendovi iz Crne Gore nisu uspijevali da nađu "zvaničnog" izdavača, tako da smo u startu planirali da EP stavimo na besplatni download na jedini crnogoroski muzički portal. Naravno, poslaćemo snimke i svim izdavačkim kućama kojima bismo možda bili interesantni, ali ne gajimo neke prevelike nade, s obzirom da je ovo praktično demo izdanje", obrazložio je ovaj potez Gajević.

On je kazao da bend dalje ima u planu promociju ovog izdanja na svirkama u Podgorici i Nikšiću.

"U ta dva grada imamo dogovorene svirke, a za ostale gradove nismo sigurni, jer nemamo nikakvih kontakata. Mi smo uvijek raspoloženi da sviramo, tako da ako ima neko raspoložen da nas zovne - neka se ne ustručava", poručio je basista.

Gajević je otkrio i da će se uskoro zavrtjeti i prvi spot podgoričkog benda

Gajević je otkrio i da će se uskoro zavrtjeti i prvi spot podgoričkog benda za numeru "Brate moj", na čijoj realizaciji rade braća Vladimir i Danilo Pendo, autori spotova crnogorskih rock grupa “Qtera”, “Shin-ei” i “Autogeni trening”. Prema riječima basiste, spot je snimljen, u fazi je montiranja i uskoro bi trebalo da bude gotov.

“Zoon politikon” aktivno počinje sa radom prošle godine, do sada je objavio samo singl "Brate moj", a bend uz basistu Jovana čine njegov brat Ilija Gajević (gitara, vokal), Lazar Kojović (bubnjevi) i Danijela Despotović (vokal).

Galerija

Bonus video: