San Remo: Možda nastupi i Džej Lo

Prema navodima italijanskog MTV-a, popularna Džej Lo je od kada je gostovala na ovom festivalu 2010. zaljubljena u Italiju
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2012. 21:03h

Ove nedjelje RAI je otkrio neke od detalja u vezi sa 62. epizodom najvažnijeg italijanskog muzičkog festivala Sanremo, takmičenja koje je debitantsko izdanje imalo još davne 1951. i narednih decenija lansiralo na svjetsku muzičku scenu imena kao što su Andrea Boćeli, Cukero, Eros Ramacoti, Laura Pauzini, Masimo Ranijeri i drugi.

Prema saopštenju RAI, festival će trajati od 14. do 18. februara, a voditelji će biti italijanska pop legenda Đani Morandi, Ivana Mrazova, češka manekenka, i italijanski glumac i reditelj Roko Papaleo. Morandi je vodio veoma uspješnu prošlogodišnju ediciju festivala kada je za pobjednika proglašen Roberto Vekioni, a Rafael Gualaci je osvojio prvo mjesto u kategoriji debitanata.

Na spisku voditelja bila je i Tamara Eklston, kćerka britanskog magnata i predsjednika Formule 1 Brajana Eklstona, međutim organizatori su odlučili da joj, ipak, ne daju šansu, jer se 27-godišnja crnka, kako su obrazložili, na pripremama za festival "ponašala kao da je na godišnjem odmoru".

"Viva l´Italia" 16. februara

Specijalno veče pod nazivom "Viva l´Italia" na festivalu biće priređeno 16. februara, u okviru kojeg će se proslaviti uspjesi Italijana širom svijeta, a poznate italijanske pjesme domaći muzičari će izvesti u duetima sa internacionalnim muzičkim zvijezdama kao što su Peti Smit (na slici), Hose Felisiano, Morcheeba, Sara Džejn Mori i Šegi. Među njima se našao i Goran Bregović koji će sa Samueleom Bersanijem izvesti numeru "My Sweet Romagna".

Italijanski MTV prenosi da je moguće da će se među takmičarima na Sanremu naći i popularna američka r'n'b pjevačica Dženifer Lopez.

Prema navodima ove medijske kuće, popularna Džej Lo je od kada je gostovala na ovom festivalu 2010. zaljubljena u Italiju toliko da je čak željela da kupi sebi vilu u blizini jezera Komo kao njen kolega Džordž Kluni. Pjevačica je, navodno, otkrila prijateljima da joj je učešće na Sanremo 2010. bilo "magično", te da bi voljela da se takmiči ove godine sa pjesmom koju bi izvela na italijanskom.

Prema saopštenju organizatora, publika može da očekuje i nekoliko specijalnih tajnih gostiju koji će se pojaviti ove godine na festivalu.

Bonus video: