Rambo Amadeus pjeva da ga svi razumiju

Evrovizijska kompozicija je skoro završena, a biće predstavljena zajedno sa spotom, koji realizuju domaće snage na čelu sa Radmilom Vojvodić
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 12:14h

Pjesmu “Euro neuro”, Rambo Amadeus, crnogorski predstavnik na Eurosongu izvešće na otvaranju festivala 22. maja, odlučeno je juče u Bakuu.

Rade Vojvodić, direktor Javnog servisa, za Vijesti je kazao da su struktura i tekst pjesme postavljeni, a preostalo je da se uradi remiks i master, što će biti završeno u narednih deset dana, dodao je on. Svjetski Kilo Car će se publici najpoznatijeg svjetskog takmičenja lakih nota obratiti na engleskom, a tekst će obilovati riječima koje su zajedničke za mnoge jezike.

“U tekstu ima i opštepoznatih izraza poput biciklizam... Tu su i termini vezani za ekologiju, i Crnu Goru kao ekološku državu”, neodređen je bio Vojvodić.

“Kada sam ga izabrao, znao sam da ne treba da gušim njegov kreativni potencijal"

Direktor RTCG je, kaže, jedina osoba koja je osim Ramba do sada čula evrovizijsku kompoziciju.

“Kada sam ga izabrao, znao sam da ne treba da gušim njegov kreativni potencijal i da tražim da bude neko drugi. Znači, to je on. I to tako treba da bude. Ne može Rambo da mijenja sebe za potrebe Evrovizije, već sam ga pozvao da napravi pjesmu koja se uklapa u njegov dosadašnji rad i imidž, što je i uradio. I oni koji su bili razočarani što je odlučio da učestvuje na Evroviziji nemaju razloga da budu jer je ostao dosljedan muzici po kojoj je prepoznatljiv”, poručio je Vojvodić.

Art direktor Radmila Vojvodić

Pjesma će biti predstavljena zajedno sa spotom, koji će, kako je kazao, biti realizovan u Crnoj Gori.

“Zamolio sam Radmilu Vojvodić da, pošto već ima iskustva sa Evrovizijom, bude art direktor tog projekta. Radiće ga domaći režiseri i nema potrebe da angažujemo nikoga sa strane”, otkrio je on.

Suština spota će, dodaje, biti da promoviše Crnu Goru, ali će ujedno poštovati Rambov “pomjereni” manir.

Neophodna pomoć

RASKC-u, poznatom po fantastičnim glasovnim mogućnostima i ogromnom rasponu kristalne boje glasa, će, s obzirom na to da se na Eurosongu pjeva uživo, biti neophodna pomoć prilikom izvođenja refrena.

Participacija za učešće na Eurosongu iznosi 23.038 eura

“Taj dio će morati neko da otpjeva, neko iz Crne Gore vjerovatno. Ne mora biti ni muzičar, možda neki poznati glumac koji je muzikalan”, ispričao je Vojvodić, i kazao da članovi šestočlane ekipe koja će izaći na binu u Bakuu nisu još određeni, ali da će najvjerovatnije svi biti muškog pola.

Participacija za učešće na Eurosongu iznosi 23.038 eura, a EBU, organizator festivala, je po riječima Vojvodića, ostavio rok do maja za izmirenje ove obaveze. RTCG će je platiti iz svojih marketinških izvora, objasnio je Vojvodić.

Bez podrške komšija

Žrijeb je odredio da će RASKC nastupiti u prvoj polovini prve polufinalne večeri. “Nadam se da ćemo i na kraju biti prvi”, prokomentarisao je Vojvodić raspored. Rambo važi za regionalnu zvijezdu, ali u kvalifikacijama neće moći da računa na podršku komšija jer sve ostale ex-Yu države nastupaju i glasaju u drugom polufinalu.

Rambo Amadeus će gostovati u šou programu "Dora" u Zagrebu

Osim Crne Gore, 22. maja u Bakuu ćemo gledati predstavnike Islanda, Rumunije, Albanije, Belgije, Litvanije, Švajcarske, Finske, Grčke (u prvoj polovini), a zatim će svoje kompozicije izvesti predstavnici Moldavije, Kipra, Austrije, Danske Rusije, San Marina, Izraela, Irske i Mađarske.

Rambo Amadeus će gostovati u šou programu "Dora" u Zagrebu, u okviru kojeg će Nina Badrić predstaviti pjesmu sa kojom će se Hrvatska takmičiti u Azerbejdžanu. Među Ninim gostima biće Maja Sar, predstavnice Bosne i Hercegovine i Kaliopi koja će na Eurosongu braniti boje Makedonije. Osim njih, pozvani su Emilija Kokić i Hari Varešanović. I Nina Badrić će u Bakuu pjevati na engleskom, a kompoziciju je sama napisala.

Bonus video: