Održan žrijeb za Eurosong, Rambo pjeva u prvom polufinalu

Direktno u finale, koje će se održati 26. maja, plasirali su se domaćin Azerbejdžan i članice "velike petorke" Francuska, Njemačka, Španija, Velika Britanija i Italija
0 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.01.2012. 21:30h

Predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem 57. takmičenju za Pjesmu Evrovizije Rambo Amadeus, nastupiće u prvom polufinalu 22. maja odlučeno je žrijebom u prijestonici Azerbejdžana.

Na svečanoj ceremoniji u palati Bata, u Bakuu, gradonačelnik Diseldorfa, gdje je prošle godine održan Eurosong, Dirk Elbers uručio je ključeve takmičenja gradonačelniku Bakua Hajibalu Abutalibovu.

U prvom polufinalu 22. maja, pored Crne Gore nastupaju i Island, Rumunija, Albanija, Belgija, Letonija, Švajcarska, Finska, Grčka, Moldavija, Kipar, Austrija, Danska, Rusija, San Marino, Izrael, Irska i Mađarska.

Konačan redosljed nastupa učesnika sve 43 zemlje, tokom prvog i drugog polufinala biće određen žrijebom 18. marta

Direktno u finale, koje će se održati 26. maja, plasirali su se domaćin Azerbejdžan i članice "velike petorke" Francuska, Njemačka, Španija, Velika Britanija i Italija.

Odlučeno je i da će u prvom polufinalu moći da glasaju Italija, Azerbejdžan i Španija, a u drugom polufinalu Velika Britanija, Francuska i Njemačka.

Konačan redosljed nastupa učesnika sve 43 zemlje, tokom prvog i drugog polufinala biće određen žrijebom 18. marta.

Predstavljen je i ovogodišnji vizuelni identitet 57. "Pjesme Evrovizije Baku 2012", kao i slogan "Light your fire!".

Bonus video: