Zoran Kalezić: Radio sam da ostavim nešto iza sebe

Kad sam počeo da se bavim muzikom, prišivali su mi razne epitete jer nijesu shvatali šta znači pjevati kanconu ili hitove sa svjetske top liste
158 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 08:31h

Crnogorski pjevač Zoran Kalezić 40 godina na muzičkoj sceni proslavlja trostrukim CD-om, koji je objavila njegova matična izdavačka kuća PGP RTS.

Estradni umjetnik za četrdeset godina staža objavio je 60 nosača zvuka, o čemu, kako kaže, nije sanjao prije nego što je počeo da se bavi muzikom.

Srećan sam zbog toga što sam se oprobao u svim žanrovima jer me je muzika opčinila do te mjere da izgubim kontrolu nad životom posvećujući se njoj.

"Nije se smatrala poslom i zanimanjem, a to je nepravda. Kad sam počeo da se bavim muzikom, prišivali su mi razne epitete jer nijesu shvatali šta znači pjevati kanconu ili hitove sa svjetske top liste i da to nijesu neprijateljske pjesme", priča on.

Za sve što smo bili, a nismo sada

Za njega je baviti se muzikom, kako ističe, privilegija, kao i to što je doživio da u staroj Jugoslaviji dobije status istaknutog umjetnika. Međutim “sa dosta tuge i sjete u duši” priča kako jedino u Crnoj Gori nema nikakav status.

"Jednostavno me je neko zaboravio. Moguće da je tome razlog moje neprisustvo, ali sam u svim bitnim dešavanjima bio prisutan i tu", podsjeća Kalezić.

Trostruki CD pod naziom “Za sve što smo bili, a nismo sada” na jednom disku donijeće pop numere, na drugom crnogorske pjesme, a na trećem pjesme koje su obilježile njegov dugogodišnji rad. Kalezić kaže da je ovo izdanje opomena i njemu i drugima.

Računao sam na prolaznost radeći da ostavim nešto iza sebe.

"Iako se danas CD-ovi slabo kupuju, ali znam da postoje i oni koji bi ovaj voljeli da imaju u svojoj kolekciji", poručuje Kalezić, koji će četrdesetogodišnji rad biće obilježiti i koncertima.

"Nadam se da će na proljeće to biti prvo u Crnoj Gori, a onda i u ostalim ex-Yu republikama i u gradovima koji su izrazili želju da budu domaćini mom jubileju i meni kao umjetniku. Gorim od želje da se sve to desi", priznao je Kalezić.

Bonus video: