Koncerti u 2012. - Springstin, Koen, "Radiohead"...

Ove godine obilježava se 50 godina od prvog singla grupe "Beatles", a ser Pol Mekartni ne posustaje i ima dva albuma u pripremi
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2012. 08:05h

Tokom ove godine na muzičku scenu vratiće se rok veterani - Brus Springstin, Leonard Koen, grupe "The Beach Boys" i "U2" i Tom Peti, dok Madona privodi kraju snimanje 12. po redu studijskog albuma, prenosi BBC.

Madona, čiji je "tron pop kraljice" po mnogima preuzela Lejdi Gaga, predstaviće svoj novi album u februaru, a već objavljeni snimci ukazuju da se vraća klupskom zvuku kakav je preovladavao na njenom albumu "Confessions on a Dancefloor" iz 2005.

Ove godine obilježava se 50 godina od prvog singla grupe "Beatles", a ser Pol Mekartni ne posustaje i ima dva albuma u pripremi. Prvi bi trebalo da se pojavi u februaru.

Sa novima materijalom u ovoj godini vraćaju se i "Muse", "The Killers", "The xx", "PiL", Lajonel Riči, "Mumford and Sons", Šeril Kol, Pol Veler, "La Roux" i Robi Vilijams, a postoje spekulacije da i sastav "Blur" ulazi u studio.

Očekuje se da će "Coldplay" i "Radiohead" rasprodati koncerte širom svijeta, kao i da će Lejdi Gaga objaviti nastavak svoje ambiciozne "Monster's Ball" turneje.

Pol Sajmon proslaviće 25 godina od objavljivanja albuma "Graceland" turnejom sa sastavom "Ladysmith Black Mambazo".

Kruže glasine o nastupima britansko-američkog rok benda "Fleetwood Mac" i grupe "The Rolling Stones", koja slavi 50 godina postojanja.

Najavljena su i tri povratnička koncerta engleskog alternativnog rok benda "The Stone Roses", u Mančesteru na ljeto.

Bonus video: