Slobo Kovačević spotom za numeru "More" najavio album "Omnia vincit amor"

Kovačević: Moj projekat ima za cilj da putem pjesme povezuje i gradi, zida mostove prijateljstva, tolerancije, razumijevanja, ljubavi
194 pregleda 0 komentar(a)
Slobo Kovačević, Foto: Arhiva Vijesti
Slobo Kovačević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.01.2012. 18:48h

Crnogorski kantautor Slobo Kovačević premijerno je predstavio spot za numeru "More" u subotu 31. decembra u hotelu "Splendid".

Ovaj video najavljuje predstojeći album "Omnia vincit amor" (Ljubav pobjeđuje sve), projekat u sklopu kojeg će Kovačević okupiti mnoge muzičke zvijezde bivše Jugoslavije koje će sa crnogorskim kantautorom snimiti njegove stare i nove pjesme.

Spot za pjesmu "More", čiju režiju potpisuje Slobo Kovačević, sniman je u okolini Splita i Budve. Pjesmu je u novom aranžmanu otpjevala prva postava grupe "More" koju je Kovačević osnovao prije četiri decenije, pa su je svojim vokalnim prisustvom uljepšali legendarni Oliver Dragojević, Meri Cetinić, Tedi Spalato i Doris Dragović.

Kovačević je ovaj spot nazvao polaznom stanicom za njegov projekat na kojem, kako kaže, radi već godinu dana i koji će ubrzo biti završen i objavljen u svim centrima ex-YU prostora.

"Moj projekat ima za cilj da putem pjesme i uz podršku eminentnih imena iz svijeta muzike povezuje i gradi, zida mostove prijateljstva, tolerancije, razumijevanja, ljubavi - kako u ličnoj ravni, tako i u ravni naše domovine, ljepotice moje crne", bile su riječi kojima se poznati kantautor obratio prisutnima.

On je iskoristio priliku da zahvali svima koji su podržali ovaj projekat, kao i onima koji to još nisu učinili, ali za koje se nada da hoće.

"Biti član posade broda prijateljstva, ljubavi i mira i ploviti morem koje bratski povezuje i sa pjesmom svaku radost nosi - to mogu samo dobri, pravi i veliki ljudi", kazao je Kovačević.

On je otkrio da će se na albumu "Omnia vincit amor" naći 15 numera, među kojima je pet ranije objavljenih, osvježenih novim aranžmanima: "Konoba", "Sami sebi mi smo krivi", "Ako ljubav još postoji", "Sve su ljubavi otišle" i već pomenuta "More".

Numera "More" najizvođenija je pjesma u Hrvatskoj, kako je saopšteno na premijeri, i doživjela je više svojih izdanja, "kako u regionu tako i u Evropi i svijetu". Istoimena grupa osnovana je 1972. i objavila je dva albuma, a imala je i značajne nastupe na Splitskom festivalu sa pjesmama "Gdje god da pođeš" i "Samo simpatija", koje su kasnije postale evergreen hitovi.

Bonus video: