Pacifista, ekolog...Rambo je pravi predstavnik Crne Gore

Iako nije ljubitelj pop muzike i Eurosonga, već sluša klasiku, ima dobar razlog za odlazak na ovaj festival
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2011. 09:41h

"Učešće Ramba Amadeusa na Eurosongu je kao igra na sreću, ali može biti veoma uspješno", ocijenio je crnogorski prestolonasljednik Nikola Petrović Njegoš, koji će sa kultnim muzičarem otići u Baku, kako bi mu pružio podršku na ovom popularnom takmičenju.

On je za Vijesti pričao o svom odnosu sa kultnim muzičarom. Kaže da su se nedavno, nakon 15-ak godina susreli u Podgorici na Forumu o energetskoj efikasnosti i na promociji UNICEF-ove kampanje “Govorimo o mogućnostima”.

Znate, bavio sam se ragbijem u mladosti i nisam se nikada interesovao za fudbal, ali sam bio srećan što sam mogao da podržim naš tim i ponosan na rezultate koje su ostvarili.

Iako nije ljubitelj pop muzike i Eurosonga, već sluša klasiku, ima dobar razlog za odlazak na ovaj festival.

“Kada se radi o odbrani boja Crne Gore uvijek sam za. Znate, bavio sam se ragbijem u mladosti i nisam se nikada interesovao za fudbal, ali sam bio srećan što sam mogao da podržim naš tim i ponosan na rezultate koje su ostvarili. Ubijeđen sam da je muzika univerzalan jezik, te da je pjesma jako dobar način komunikacije između naroda jer prevazilazi sve jezičke i kulturne razlike”, rekao je crnogorski princ.

Inovativan i duhovit

Po njegovim riječima, učešće Crne Gore na svjetski popularnim događajima može pozitivno uticati na njen imidž i ekonomiju, a naročito u domenu turizma.

“Na primjer, veoma dobar performans igrača i navijača Crne Gore na Evropskom prvenstvu u fudbalu, donio je našoj zemlji simpatije sa strane i dao želju mnogima da dođu da nas posjete tokom sljedećeg perioda odmora, u šta sam se lično uvjerio prilikom mog povratka u Pariz nakon mečeva”, objasnio je

Volim energiju kojom zrači. Volim i njegovu sposobnost da 'surfuje' po svim načinima interpretacije, a pogotovo njegov humor koji ga čini bliskim ljudima.

“Veoma cijenim stil Ramba Amadeusa koji je ujedno inovativan, duhovit i provokativan, ali uvijek uz poštovanje i puno nježnosti prema ljudima. Mislim da je on u stanju da unese svježinu i spontanost u ovaj veliki šou, čime Crna Gora može biti zapažena i predstavljena na nov način. To je pomalo i kao igra na sreću, ali može da bude veoma uspješno”.

Prestolonasljednik kaže da Rambovu muziku sluša s vremena na vrijeme, u Parizu sa prijateljima jer ga podsjeća na Crnu Goru.

“Volim energiju kojom zrači. Volim i njegovu sposobnost da 'surfuje' po svim načinima interpretacije, a pogotovo njegov humor koji ga čini bliskim ljudima. Puno me podsjeća na jednog francuskog glumca koga su Francuzi jako voljeli, a koji nas je nažalost prebrzo napustio, Koluša. Mislim da Rambo kao umjetnik izražava karakter i osjećanja našeg društva na sebi svojstven, karikaturalan i poetski način, kao neka vrsta katarze”, kazao je i priču o crnogorskom pohodu na Eurosong završio riječima: “Juče kao pacifista, a danas kao ekolog, mislim da je Rambo u dobroj poziciji da predstavlja Crnu Goru, kako u Bakuu tako i drugdje”.

Rambo: Princ je prava elita

“Princ je ostavio na mene snažan utisak jer je, iako je predstavnik kraljevske dinastije, skroman, jednostavan, nenametljiv, pravi evropejac i intelektualac. Vrlo sam srećan što će takav gospodin, koji po meni predstavlja pravu elitu Crne Gore biti uz mene i bodriti me u Bakuu”, kazao je Rambo Amadeus za Vijesti. Muzičar koji na Facebooku ima više od sto hiljada sljedbenika, od kako je najavio učešće na Eurosongu, obavještanja na svojim Internet prezentacijama postavlja na engleskom jeziku. Tako, ima i prigodan pseudonim - Rambo Amadeus, World Kilo Tzar. Pjesmu koju će izvesti u Azerbejdžanu snima u studiju slovenačkog muzičara Manjifika i mora je završiti do 15. februara. Eurosong će biti održan u maju sljedeće godine.

Galerija

Bonus video: