"Neki to vole vruće" snimaju novi album

Nakon dugogodišnje pauze, NTVV se vraća na muzičku scenu, a nedavno je objavio singl „Prođi ispod mojih prozora“
302 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2011. 18:52h

Sastav “Neki to vole vruće” još davne 1984. osnovali su Silvester Šomi Dragoje i Miroslav Džimi Stanić. Prvi album objavili su godinu kasnije, a sa njega su se izdvojile numere “California” i “Medu moj i šećeru”.

Već drugim albumom koji je objavljen 86 - “Jeans generacija” osvojili su i diskoteke. I danas se slušaju njihove numere “Teška vremena”, “Džins generacija”, “Kakva noć”.

Nakon dugogodišnje pauze, NTVV se vraća na muzičku scenu, a nedavno je objavio singl „Prođi ispod mojih prozora“.

U razgovoru za “Vijesti” Silvestar Šomi Dragoje priča o povratku, očekivanjima, ali se prisjeća i perioda kada su bili na vrhuncu slave.

"Neki to vole vruće" napravljen je kao dvojac. Zašto ste kasnije proširili sastav?

Džimi i ja smo prijatelji od malih nogu. Ranih 80-ih kad smo se intenzivnije počeli družiti, shvatili smo da imamo slične muzičke afinitete i ambicije. To nas je još više povezalo i odlučili smo za početak da snimimo pjesmu. To je bila „California“.

"NTVV smo Džimi i ja, a uz sebe uvijek imamo svoj prateći bend"

Ta pjesma je jednog našeg prijatelja asocirala na film „Some Like It Hot“ i tako smo nas dvojica dobili ime „Neki to vole vruće“. Od tada, kad se spomene „Neki to vole vruće“, najčešća asocijacija smo nas dvojica i naše pjesme: “California”, “Jeans generacija”, “Teška vremena”...

Od početka, na koncertima smo uz sebe imali vrhunske muzičare sa kojima smo ostvarivali našu zamisao da budemo najbolji i u koncertnom smislu. Tako je i danas, uvijek se trudimo da maksimalno dobro odradimo nastupe i to uspijevamo zahvaljujući našim prijateljima koji su uz nas na stejdžu.

Momentalno su to: Damir Lipošek Keks - elekrična gitara, Gordan Dorvak - bubnjar, pa Gojko Tomljanović – klavirista i basista Davor Ivelić. Znači, NTVV smo Džimi i ja, a uz sebe uvijek imamo svoj prateći bend."

Da li publika treba da očekuje nov zvuk na novom albumu?

"Sigurno ćemo po zvuku biti moderniji, savremeniji. Inspiracije nam ne fali, žar je još u srcu i vuče nas da opet napravimo nešto veoma dobro. Siguran sam da smo na pravom putu i uz podršku diskografske kuće, medija i publike možemo doći do onog starog sjaja i svi zajedno uživati."

Posljednji studijski album kao NTVV objavili ste 1997. Vremena su se od tada znatno promijenila, došli su "neki novi klinci". Da li novim albumom koji je u pripremi NTVV može povratiti stari sjaj?

"Sigurno ćemo se potruditi da s novim pjesmama i albumom privučemo publiku, i onu stariju pa i današnju mladež. Već naš novi singl pokazuje da se nešto opet kvalitetno događa sa nama. Neki dan smo snimili i spot za „Prođi ispod mojih prozora“ u kome nam izvrsna zagrebačka glumica Petra Duganđić glumi legendarnu Merlin Monro..."

Opširnije u štampanom izdanju Vijesti za 20. decembar

Bonus video: