Maya Sar će predstavljati BiH na Eurosongu

Očekivanja su joj „ista kao svim učesnicima” - što bolji plasman i prezentacija zemlje iz koje dolazi
85 pregleda 0 komentar(a)
Maya Sar, Foto: Ljepota.ba
Maya Sar, Foto: Ljepota.ba
Ažurirano: 16.12.2011. 20:21h

Iako se spekulisalo da će Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu predstavljati Hari Varešanović, u Azerbejdžanu će ipak nastupiti njegova mlađa koleginica Maya Sar.

RTBH je saopštila da je odlučila da za predstavnicu Bosne i Hercegovine “angažuje umjetnicu, koja je zahvaljujući svom autorskom umijeću, muzičkom stilu i talentu, za kratko vrijeme ostvarila vrhunske rezultate i postigla značajne uspjehe na bosansko-hercegovačkoj i regionalnoj muzičkoj sceni".

Kantautorka Maya Sar za “Vijesti” kaže da će u Bakuu, u maju 2012. pjevati sopstvenu kompoziciju, koju će BHRT predstaviti početkom naredne godine.

“Na poziv BHRT sam pošla na razgovor sa njima, prije svega kao autor, jer sam i autor i interpretator. Ponudila sam im pjesmu koja im se svidjela i vrlo lako smo se dogovorili”, kaže ona.

Maya je izrazila svoje oduševljenje ovim potezom BHRT objasnivši da je bio pravi trenutak za to, s obzirom da je i prije dvije godine aplicirala za predstavnika na Eurosongu, ali kako priznaje tada nije bila dovoljno spremna.

Ona je već dva puta bila na Evroviziji, prošle godine u Diseldorfu, ali kao članica benda Dina Merlina, a 2004. kao prateći vokal Deena.

Kaže da je to za nju bilo značajno iskustvo koje će primijeniti sljedeće godine, a očekivanja su joj “ista kao svim učesnicima” - što bolji plasman i prezentacija zemlje iz koje dolazi.

Maya je inicijatorka regionalne humanitarne akcije za borbu protiv raka grlića materice “Moj je život moja pjesma" i autorka istoimene numere. Objavila je singl “Nespretno”, a u porodičnom studiju, sa suprugom i producentom Mahirom Sarihodžićem, pored autorskog rada za druge izvođače, završava snimanje albuma prvijenca.

Bonus video: