Eyesburn promovisao singl "Dance", za sljedeću godinu najavili album

"Spot je u pripremi, biće neke animacije, a snimaće se i bend tu po Beogradu, biće na krovu neke zgrade ako se ne varam. Autor spota će biti Đolo Đolo", kaže Petrović
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2011. 19:21h

Beogradski hardcore/reggae sastav Eyesburn, ponovo okupljen poslije pet godina pauze, predstavio je danas novi singl "Dance" koji je premijerno emitovan u emisiji "Pop mašina" Radija B92.

Prema riječima bubnjara Aleksandra Petrovića, pjesma će se uskoro naći na Internetu.

"Biće vjerovatno na našoj Facebook stranici neki free download, još se nismo tačno dogovorili šta i kako, da li će biti besplatno, ali mislim da hoće", kaže on.

Kako je bubnjar otkrio u razgovoru za "Vijesti", početkom sljedeće godine može se očekivati i spot za ovu numeru.

"Spot je u pripremi, biće neke animacije, a snimaće se i bend tu po Beogradu, biće na krovu neke zgrade ako se ne varam. Autor spota će biti Đolo Đolo", kaže Petrović.

On je pjesmu "Dance" opisao kao “standardni Eyesburn trip, malo tvrđu stvar”. Objašnjavajući tematiku pjesme, Petrović navodi stih "don´t wanna dance to the rythm of the war".

"Niko ne želi da pleše uz ritmove rata, želimo ritmove ljubavi. To bi otprilike bila poruka pjesme", kaže on.

Bend je za sada snimio tri pjesme, a s obzirom na to da prema riječima bubnjara ima još nekih sedam-osam novih, moguće je da će se najavljeni EP pretvoriti u punokrvni album.

"Iskreno da ti kažem, ne žuri nam se previše. Sljedeće godine će biti album sigurno, a sad da li će to biti na proljeće, ljeto, nije nam mnogo bitno", kaže Petrović.

"Sve je u nekim čudnim relacijama, ranije je bilo mnogo lakše. U kontaktu smo sa nekoliko izdavača, ali nemamo pravi dogovor za sada. U krajnjem slučaju postavićemo to na Internet da ljudi mogu besplatno da skidaju, i to je to", odgovara bubnjar na pitanje da li je bilo pomaka u traženju izdavača za predstojeći album.

Poslije višegodišnje pauze Eyesburn se ove godine ponovo okupio na oduševljenje njihovih fanova i to u postavi koju uz Petrovića čine Aleksandar Nikić (gitara), Nemanja Kojić (vokal, trombon), Vladimir Lazić (bas), Vukašin Marković (trombon, bekvokal) i Zoran Đuroski (gitara).

Bonus video: