Mlak aplauz za energični E-play u Podgorici

Bend se malo poslije 22 sata popeo na binu i otpočeo svirku u nešto sporijem ritmu, da bi kako je vrijeme odmicalo pjesme bile sve energičnije
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 11:02h

Beogradski E-play nije imao previše sreće prilikom drugog gostovanja u Crnoj Gori ove godine. Njihov koncert u Nikšiću zakazan za nedjelju veče otkazan je jer je Montenegro pab zatvorila turistička inspekcija, a noć kasnije u istoimenom podgoričkom lokalu je zakazivanje svirke radnim danom uzelo svoj danak - posjeta je bila neočekivano niska za bend ovog profila, pa je nešto preko stotinu duša ispratilo dešavanje.

Bend se malo poslije 22 sata popeo na binu i otpočeo svirku u nešto sporijem ritmu, da bi kako je vrijeme odmicalo pjesme bile sve energičnije.

Veći dio repertoara sačinjavale su kompozicije sa aktuelnog albuma "Drago mi je da smo se upoznali", objavljenog na Exitovoj online etiketi, a našlo se mjesta i za starije pjesme kao "Prava stvar", "Prvi pogled tvoj", "Goocha", "Zašto",...

"Zaj*ba se ko nije doša, sigurni budite", dobacio je jedan od posjetilaca

U svojim pjesmama E-play reinterpretira drum´n´bass/house formu u gitarskom okruženju, nudeći spoj plesnih zvukova i odmjereno emotivnih tekstova. Njihova svirka je impresivno precizna i disciplinovana, gotovo mehanička, no ovaj hladni "robot rock" pristup možda je razlog što je veći dio publike na polovinu njihovog nastupa reagovao prilično ravnodušno, izuzev par fanova iz prvih redova koji su bili nešto bolje upoznati sa prezentovanim materijalom od većine.

"Zaj*ba se ko nije doša, sigurni budite", dobacio je jedan od posjetilaca.

Iako je rijetko komunicirao sa publikom, ne može se reći da se E-play nije trudio. Naprotiv, bend je u toku dva sata svirke izgarao na bini bez obzira da li iz publike stiže mlak aplauz ili ovacije ispunjene oduševljenjem.

Hladni "robot rock" pristup možda je razlog što je veći dio publike na polovinu njihovog nastupa reagovao prilično ravnodušno

Posebnu pohvalu zaslužuje ritam sekcija koju čine Maja Cvetković (bas, vokal) i Goran Ljuboja - Trut (bubnjevi), stameni kamen temeljac nad kojim se prepliću i atmosferično boje ambijent gitare Biljane Todorovski i Danila Nikodinovskog.

E-play je čini se, najslađe sačuvao za kraj i u posljednjoj trećini nastupa dodavši gas izazvao dugo čekanu euforiju u publici. Po završetku koncerta uslijedio je bučan poziv na bis, kojem se bend nije odazvao jer nije spremio duži repertoar sa bubnjarem s kojim su nastupili.

Bonus video: