Ne postavljajte besmislena pitanja, samo nam čestitajte!

"Naravno, neće to biti kao ranije, kao 'Smrt popa Mila Jovovića' i slično, biće to novi Rambo, Rambo 2012. Pripremamo evropski hit, kaže Vojvodić
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2011. 06:21h

Ideja je bila moja, kaže direktor Javnog servisa Rade Vojvodić, dok u razgovoru za "Vijesti" naglašava da je imenovanje Ramba Amadeusa za predstavnika Crne Gore na Eurosongu vijest na web sajtovima u regionu.

"Jeste li pretraživali malo po Internetu, jeste li vidjeli šta se piše po sajtovima u regionu? Imamo glavnu vijest. RTCG je danas jedna od glavnih vijesti. Ljudi konstantno zovu i sa oduševljenjem čestitaju. Zato mi nemojte postavljati besmislena pitanja, samo nam čestitajte", gotovo uvrijeđen je odgovorio Vojvodić na pitanje šta je presudilo da Svjetski Kilo Car bude izabran kao predstavnik Crne Gore na ovom takmičenju.

Vojvodić kaže da se izgleda čekao taj trenutak kada će se kao predstavnik pojaviti umjetnik koji nije kliše.

"On u sebi ima tu kreaciju, taj autentičan izraz. Za njega se ne može reći da je jedan od mnogih. On je, može se reći, alternativni umjetnik potpuno originalnog stila. U ovom trenutku, njegova popularnost u regionu je ogromna i mislim da je to trebalo Crnoj Gori, mislim da smo uradili puno za Crnu Goru ovim potezom."

Na scenu izlazi i Manjifiko?

Vojvodić je podsjetio da je Svjetski Kilo Car ambasador UNICEF-a u Crnoj Gori i istakao da nosi humanu priču. Legendarni muzičar je, kaže, zahvalan što ima priliku da predstavlja Crnu Goru na Eurosongu.

"Mogao se osjetiti kod njega taj momenat euforije i zadovoljstva kada je prihvatio da učestvuje. Sada ga treba ostaviti na miru da se time pozabavi", kaže Vojvodić.

U kreiranju pjesme kojom će se predstaviti u Bakuu sljedeće godine Rambo Amadeus će imati pomoć popularnog slovenačkog muzičara Manjifika, kazao je sagovornik "Vijesti".

"Oni inače sarađuju i veliki su prijatelji. Razumiju se u kreativnom smislu. Manjifiko iza sebe ima evropske hitove, on je ta evropska priča i pravi je čovjek za tako nešto. Mislim da će se i pojaviti sa Rambom na Eurosongu. Ne mogu to sa sigurnošću da potvrdim, da sad ne prejudiciram, ali mislim da će i on biti u ekipi."

Novi Rambo, Rambo 2012!

Na pitanje da li će publika van ex-Yu prostora imati problem da shvati humor Svjetskog Kilo Cara Vojvodić je odgovorio odrečno i objasnio da će koncipirati pjesmu i nastup da budu prikladni za tu priliku, ali da Rambo Amadeus neće bježati od svog prepoznatljivog stila.

"Naravno, neće to biti kao ranije, kao 'Smrt popa Mila Jovovića' i slično, biće to novi Rambo, Rambo 2012. Pripremamo evropski hit!", kazao je on.

Galerija

Bonus video: