Je li Rambo "izdao", ili Evroviziju učinio vrijednom gledanja?

Neki komentatori podsjećaju na Rambov stih "Evrovizija je turbo-folk", i pitaju ga koliko je uzeo novca
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2011. 18:58h

Tri je cilja sebi zacrtao Rambo Amadeus pred nastup na Evroviziji.

"Jedan je da zadovoljimo ukus tih ljudi iz Azejberdžana gdje smo gosti, ja vjerujem da oni imaju ukus sličan nama, oni vole da se ‘vataju u kolo, da nose narodne nošnje, da pucaju iz džeferdara. Jednako treba zadovoljiti ukus sjeverne Evrope, oni nerado jedu meso, nerado se biju po kafanama, to je drugi senzibilitet...Uzdam se u balkansku publiku, koja mene evidentno voli, i ona će da glasa za mene šta god uradim“, rekao je Rambo, gostujući u Dnevniku 2 RTCG.

Nećeš ni d'o bog!

Nije bilo teško pretpostaviti da će njegovo učešće na Evroviziji u Bakuu odjeknuti regionom i izazvati različite komentare.

Manjifiko i ja smo stari kumovi, drugovi, on je već napravio nekoliko hitova za Evropu

„Mojim dosadašnjim djelovanjem je nezamislivo da ja ovakav kakav sam učestvujem na jednoj takvoj lakiranoj, strejt zabavi kao što je Evrovizija. Međutim, meni sama Evrovizija nije toliko zanimljiva, koliko je izazov da zapravo unaprijedimo taj turizam i to od čega se živi, da napunimo te ležajeve“, kazao je Rambo.

Poznaje li neko bolje suštinu kiča?

Dio fanova koji su ga godinama duhovno slijedili i utjehu tražili u Rambovim jetkim sofizmima - sada su ljuti.

"Nećes ni do bog, šta sad da kažem kući, u šta mi je život prolazio ...", napisao je jedan komentator na Rambovoj Fejsbuk stranici.

Ipak, postavlja se pitanje, postoji li osoba koja bolje razumije fenomen kiča od Antonija Pušića? Njegova decenijska fascinacija šundom i trešom preporučuje ga da se na šljaštećoj sceni u Bakuu osjeća kao lisac koji je konačno provalio u kokošinjac.

Najbolje se pamti njegova časna rola na beogradskom Mesamu 1992. kada je izašao na binu, podigao Bebi Dol i opsovao publiku

Neki komentatori podsjećaju na Rambov stih "Evrovizija je turbo-folk", i pitaju ga koliko je uzeo novca.

Nećemo da zabavljamo biračko tijelo

Festivali do sada i nijesu bili Rambov fah, ali biografi su zapisali da je njegov prvi nastup u Beogradu bio na Biciklijadi na Adi Ciganliji.

Najbolje se pamti njegova časna rola na beogradskom Mesamu 1992. kada je izašao na binu, podigao Bebi Dol i opsovao publiku.

"Dok mi ovdje sviramo, bombe padaju na Dubrovnik i Tuzlu, nećemo da zabavljamo biračko tijelo", sasuo je Rambo u lice publici Sava centra, u direktnom TV prenosu.

Ono što je sigurno, niko još ne može da nasluti šta Rambo sprema u Ljubljani, gdje će snimati pjesmu za Eurosong u studiju popularnog slovenačkog muzičara Roberta Pešuta, poznatijeg kao Mankifiko.

„Manjifiko i ja smo stari kumovi, drugovi, on je već napravio nekoliko hitova za Evropu, ima iskustva kakav zvuk treba da bude, a ne šaramo mnogo, on će da mi pomogne“, kazao je Rambo.

Galerija

Bonus video: