Festival "Naša radost" 3. decembra u KIC-u

Soliste će pratiti hor "Zvjezdice", a dirigent će biti Marko Klepić
238 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bogićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Katarina Bogićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.12.2011. 17:03h

Premijera Festivala dječje pjesme "Naša radost" održaće se 3. decembra u KIC-u "Budo Tomović" u 12 sati, a kako su saopštili organizatori, repriza će biti istog dana u 18 sati.

Direktor Javne ustanove "Dječji savez" Aleksandar Milošević izjavio je da su šest mjeseci radili na organizaciji i da je žiri izabrao 16 izvođača.

Na Festivalu će nastupiti Sara Cvetić, Tamara Živković, Uma Ljumić, Anđela Bajović, Lorena Janković, Teodora Stanković, Lara Dragović, Lazar Popović, Anja i Mia Jovanović, Maša Vujadinović, Lejla Vulić, Iva Vujošević, Bojana Janković, Edis Agić, Ksenija Bogićević i Lara Šćekić.

"I ove godine biće tipska scenografija posvećena sportu. Scenario je uradila Bojana Mijović, scenografiju Tatjana Ćupić, a dizajn Tatjana i Relja Ćupić. Soliste će pratiti hor "Zvjezdice", a dirigent će biti Marko Klepić. Zbog velikog interesovanja planiramo još dvije-tri reprize poslije novogodišnjih praznika", rekao je Milošević.

Umjetnički direktor festivala Zoja Đurović rekla je da se na konkurs prijavilo 70 izvođača, a da je žiri izabrao 16 autora i tri rezervna.

"Sigurna sam da ćemo ove godine imati tri hita. Na festivalu će učestvovati autori iz crnogorskih gradova, ali i izvođači iz Srbije. U revijalnom dijelu nastupiće Katarina Kaća Bogićević a ujedno biće i jedan od voditelja", rekla je Đurovićeva.

Bonus video: