Ivan Bosiljčić raznježio Podgoričanke

Bosiljčić je publiku u sali, koju su činile uglavnom žene, pozdravio stihovima o ljubavi, da bi nakon toga zapjevao veliki hit Arsena Dedića "Sve što znaš o meni"
223 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 21:58h

Glumac Ivan Bosiljčić održao je u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" muzičko-poetsko veče pod nazivom "Ljubav je samo riječ", u organizaciji "Matice srpske".

Sa desetak minuta zakašnjenja, Bosiljčić je publiku u sali, koju su činile uglavnom žene, pozdravio stihovima o ljubavi, da bi nakon toga zapjevao veliki hit Arsena Dedića "Sve što znaš o meni".

Nakon te numere, jedan od trenutno najtraženijih srpskih glumaca pozdravio je sve u sali i iskoristio priliku da se zahvali što "ima za koga da nastupa", i odmah zapjevao od Dragana Stojnića "Bila je tako lijepa". Ovom numerom raznježio je dame u sali, ali je zato kompozicijom "Devojko mala" razmrdao publiku.

Prisutni su, između ostalih, imali priliku da čuju i numere "Dušo moja", "Žute dunje", "Gipsy song", a uzdahe i aplauz izazvao je pjevajući veliki hit "Indexa" - "Žute dunje", čak je i čitava sala pjevala sa Bosiljčićem.

O tome kako su došli na ideju da naprave muzičko-poetsko veče, producent Vladan Savić za "Vijesti" kaže:

"Ovim projektom Ivan je spojio svoju ljubav prema glumi i pjevanju. Na ovom muzičko-poetskoj večeri, Ivan govori stihove pisaca sa ovih prostora i pjeva isključivo numere domaćih autora. Inače, repertoar osvježava s vremena na vrijeme", objasnio je Savić.

Na pitanje, kako bira repertoar za svoje muzičko-poetsko veče Bosiljčić je dogovorio:

"Poeziju sam odabrao po sjećanju šta sam volio da čitam od osnovne škole, preko gimnazije pa sve do fakulteta. Moram priznati da od fakulteta pa do prije dvije godine kada sam počeo sa ovim programom, uopšte nijesam čitao poeziju. Samo sam se jedno jutro probudio i shvatio sam da je to katastrofa za razvoj jednog glumca, pogotovo zato što sam ja sanjao da studiram književnost", priča Bosiljčić i dodaje da što se tiče muzičkog repertoara Šantić, Rakić, Bodler odlično se uklapaju sa muzikom opšte poznatom iz perioda 60-tih pa do danas.

Kako je zbog brojnih snimanja i predstava veoma zauzet, kako nam je rekao, zna i da "pauzira sa ovim nastupima".

"Fizički jeste naporno, ali je mentalno pročišćujuće. Ovo je sasvim drugačiji nastup od onoga u pozorištu ili pred kamerama. Ovo me je obogatilo kao glumca", tvrdi on.

Inače, Bosiljčićeva supruga, poznata pop pjevačica Jelena Tomašević, u istoj sali prije dvije godine održala je koncert za pamćenje. O tome, šta mu je savjetovala kada je dolazio u Podgoricu, glumac otkriva:

"Jelena je bila srećna što putujem u Podgoricu, jer su njena iskustva odavde prelijepa. Ona ovdje rado dođe i jedva čeka kad će opet da se druži sa svojim fanovima u Podgorici. Opet, ja po gostovanjima sa predstavama i u razgovoru sa kolegama iz CNP-a znam da je ovdje uvijek pozitivna komunikacija sa publikom i kreativna atmosfera. Znam da je podgorička publika i uopšte crnogorska publika, pozorišno i televizijski edukovana.Zato ja ovdje dolazim da se odmorim i uživam zajedno sa publikom", zaključio je Bosiljčić.

Galerija

Bonus video: