RTCG hoće da učestvuje na Eurosongu

Novi direktor RTCG je saopštio da će on lično odabrati ko će predstavljati Crnu Goru na Eurosongu, uz konsultacije s ljudima iz muzičke branše
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2011. 03:27h

Rade Vojvodić, novi direktor Javnog servisa, obećao je na sjednici Savjeta RTCG da će se po svaku cijenu potruditi da ova medijska kuća nađe novac za učešće Crne Gore na Eurosongu sljedeće godine.

On je naveo da kotizacija za učešće na ovom takmičenju košta 23 hiljade eura, koje treba uplatiti do 15. decembra.

Vojičić govorio da je skupo

Momčilo Zeković Zeko, član Savjeta RTCG, bio je iznenađen ovom informacijom, kazavši da su ranijih godina saopštavane cifre koje su išle i do 85 hiljada eura.

"Ja to pričam već tri godine. Ali dobro je da se konačno našao neko ko razumije da je za Crnu Goru važno da ima učesnika na Eurosongu. Uvijek se do sada pominjao taj finansijski faktor kao opravdanje da ne pošaljemo svog predstavnika. Pominjale su se cifre od 35 do 85 hiljada eura za kotizaciju, plus je trebalo platiti snimanje pjesme, spota, putne troškove i slično, prokomentarisao je Zeković jučerašnje obećanje direktora Javnog servisa.

Crna Gora treba da ima predstavnika, nebitno kakav će biti plasman na kraju, rekao je Vojvodić

Pod tačkom "razno"

Novog direktora Javnog servisa pitali smo kolike su šanse, po njegovom mišljenju, da Crna Gora bude predstavljena u sljedećoj epizodi Eurosonga.

"Mislim da će se desiti. Pričali smo kasnije na sjednici o tome, pod tačkom 'razno' i preuzeli smo odgovornost za to ja i Momčilo Zeković. Insistiraćemo na tome i velika je vjerovatnoća da ćemo uspjeti. Crna Gora treba da ima predstavnika, nebitno kakav će biti plasman na kraju. Šteta je ne učestvovati i da se ne pojavi crnogorska zastava među ostalim tamo, da se ne promovišu naši muzičari", odgovorio je Vojvodić.

U razgovoru za "Vijesti" direktor RTCG je saopštio da će on lično odabrati ko će predstavljati Crnu Goru na Eurosongu, uz konsultacije s ljudima iz muzičke branše.

Eurosong će biti održan u Bakuu, u Azerbejdžanu, u maju sljedeće godine.

Bonus video: