Nova istaga o smrti Natali Vud, policija ima nova saznanja

Natali Vud udavila se nakon cjelovečernjeg provoda sa mužem i kolegom Kristoferom Vokenom na jahti
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2011. 09:02h

Američka policija ponovo je otvorila istragu o smrti Natali Vud, 30 godina nakon što se glumica udavila u okeanu kod južne obale Kalifornije, u slučaju kojise smatra jednom od najdugovječnijih holivudskih misterija.Istraga smrti Natali Vud 29. novembra 1981. ponovo je otvorena pošto je policija dobila nove informacije o tom slučaju, rekao je predstavnik za štampu šerifa losanđeleskog okruga Stiv Vitmor.Detalji nisu poznati, a detektivi odjeljenja za ubistva danas će održati konferenciju za novinare.

Detalji nisu poznati, a detektivi odjeljenja za ubistva danas će održati konferenciju za novinare

Nesreća?Natali Vud udavila se nakon cjelovečernjeg provoda sa mužem i kolegom Kristoferom Vokenom na jahti usidrenoj kod ostrva Sveta Katalina.

Njena smrt proglašena je nesrećom i ustanovljeno je da je u trenutku smrti bila pod uticajem alkohola.Tada je navedeno da je glumica "vjerovatno pokušala da se ukrca na čamac za spasavanje" i da je "pala je udarivši licem u vodu". Čamac je kasnije pronađen u malom zalivu ostrva Sveta Katalina.

Los Andjeles tajms piše da su se detektivi vratili slučaju poslije informacija dobijenih od kapetana broda Denisa Daverna. Davern je nedavno dao intervju za televizijsku emisiju "48 Hours Mistery" posvećenu smrti Natali Vud.Natali Vud i Robert Vagner vjenčali su se dva puta. Prvi brak trajao je od 1957. do 1963, a par se drugi put vjenčao 1972.

Bonus video: