"Neki to vole vruće” ima novi singl

Nije bilo preteško napraviti pjesmu. Štaviše, sa užitkom smo je radili i odmah osjetili ono 'nešto'
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 19:46h

Nekad popularni sastav “Neki to vole vruće” nakon dugogodišnje diskografske pauze, publiku je obradovao su novim singlom- “Prođi ispod mojih prozora”. Novu pjesmu benda, čije su pjesme “Kakva noć”, “Jeans generacija”, “California”, “Medu moj i šećeru”, “Teška vremena”, “Bojler”, “Zagrli me nježno”... vremenom prerasle u evergrine, radio je autorski tim Silvester Dragoje i Branka Delić.

Pjesma u prepoznatljivom maniru grupe “Neki to vole vruće”, a o tome da li je bilo teško ostati dosljedan svom prepoznatljivom stilu uprkos vrsti muzike koja se danas sluša, frontmen sastava “Neki to vole vruće” Silvestar Dragoje Šomi za “Vijesti kaže”:

“Nije bilo preteško napraviti pjesmu. Štaviše, sa užitkom smo je radili i odmah osjetili ono 'nešto', znači da ima neku energiju i da bi trebalo da na sebe skrene pažnju publike kao i naše pjesme iz ranijih dana. Što se tiče muzike koja vlada danas, tako je bilo oduvijek. Nešto smeća, nešto dobroga. Siguran sam da smo mi po svim parametrima ove pjesme u ovoj drugoj kategoriji, dakle barem dobro”.

Ovom numerom sastav “Neki to vole vruće” najavljuje dugoočekivani album. A na pitanje kada će publika imati priliku da čuje i ostale nove pjesme, Šomi odgovara:

“Moja je želja da album izađe tokom sljedeće godine. Pjesme postoje, neke su već u završnoj fazi, neke se dorađuju. Ako nas diskografska kuća podrži na pravi način i ako u dogledno vrijeme nađemo kvalitetnog menadžera, izaći će sredinom 2012. ili odmah poslije ljeta”.

Bonus video: